De fijnste schoenen voor de man

premium schoenen

Als man wil je natuurlijk mooie schoenen hebben, maar het is daarnaast ook belangrijk dat ze comfortabel zijn. Mooie schoenen hebben is één ding, maar als je er vervolgens niet op kunt lopen heb je er natuurlijk niks aan. Gelukkig zijn er ook schoenen te vinden die voldoen aan beide eisen. Maar waar moeten premium herenschoenen aan voldoen?

Op zoek naar de juiste schoenen

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe schoenen doe je er goed aan met een aantal punten rekening te houden. Zo is het verstandig nieuwe schoenen aan het eind van de middag te passen. Gedurende de dag zullen je voeten namelijk iets opzwellen, dit is heel normaal. Door nieuwe schoenen aan het eind van de dag te passen weet je dus zeker dat ze goed zitten en niet gaan knellen.

Premium herenschoenen zijn vaak gemaakt van leer. Hierdoor zijn de schoenen vaak wat duurder, maar daar staat wel tegenover dat ze veel comfort bieden, stevig zijn en zorgen voor flexibiliteit. Daarnaast krijgt je ook minder last van zweetvoeten omdat leer erg goed ventileert.

Premium herenschoenen passen

Ga er niet altijd vanuit dat wanneer de ene schoen past, de ander ook wel goed zal zitten. Dit is namelijk lang niet altijd het geval, omdat bijna niemand voeten heeft die even groot zijn. Pas je niet allebei de schoenen, dan kan het zijn dat de andere schoen meer gaat knellen en daardoor kan zorgen voor pijnlijke voeten. Heb je allebei de schoenen gepast en twijfel je welke maat je moet nemen, kies dan altijd voor de grootste maat.

Ook is het verstandig je premium herenschoenen te passen met de juiste sokken. Draag je over het algemeen dunne sokken, gebruik deze dan ook tijdens het passen van nieuwe schoenen. Ook wanneer je juist graag dikkere sokken draagt doe je er goed aan je schoenen met deze sokken te passen. Doe je dit niet, dan zullen de schoenen heel anders zitten wanneer je andere sokken aanhebt, waardoor het zelfs zo kan zijn dat je schoenen met dunne sokken wel goed zitten maar met dikkere sokken gaan knellen.

Zorg voor genoeg teenruimte

Een comfortabele schoen is altijd wat groter dan je voet. Dit is namelijk nodig om je tenen de benodigde ruimte te kunnen geven, deze moeten kunnen bewegen. Ook de bal van je voet heeft ruimte nodig, in de lengte en in de breedte. Met een centimeter extra zit je al goed en zorg je voor voldoende speling tijdens het lopen. Dit is ook nodig omdat je voeten tot een centimeter langer kunnen worden wanneer je veel loopt. Let er wel op dat je tenen niet teveel ruimte hebben want dan kun je gaan schuiven, wat weer voor problemen kan zorgen.

Wat ook erg belangrijk is, is ervoor te zorgen dat de schoenen breed genoeg zijn. je tenen en de zijkant van je voet mogen niet buiten het voetbed vallen. Bij sneakers zie je dit niet, maar je kunt het wel voelen. bijvoorbeeld doordat je tenen of voet over de naden heen gaat. Dit kan erg vervelend zijn maar daarnaast ook voor voetproblemen zorgen.