Adidas Originals komt met sneaker van oceaanplastic

adidas presenteert zijn allereerste Originals sneaker van, jawel: oceaanplastic. Het betreft het beroemde jaren ’90-model, de EQT Support ADV. Deze revolutionaire sneaker is tot stand gekomen in samenwerking met Parley for the Oceans, een organisatie die werkt aan het terugdringen van plastic uit de oceanen. Eerder lanceerden adidas en Parley al een hardloopschoen gemaakt van oceaanplastic. In het afgelopen jaar volgden ook de voetbalshirts van Bayern München en Real Madrid. De EQT Support ADV by Parley is beschikbaar vanaf zomer 2018.

Met de lancering van adidas Originals EQT Support ADV by Parley viert de klassieke sneaker uit de jaren 90 zijn wedergeboorte. En hoe. De allernieuwste EQT is tot stand gekomen door de beste technieken toe te passen en gerecyclede materialen te gebruiken. Functie blijft het belangrijkst element voor de EQT, zonder daarbij concessies te doen aan de vorm. De bovenkant van de sneaker is gemaakt van gebreid plastic uit de oceaan en ook het wave design doet denken aan de oceaan. De sneaker komt in een zwarte en witte kleurstelling. Het oceaanplastic dat verwerkt is in de adidas Originals EQT Support ADV by Parley is verzameld op stranden van de Malediven.

adidas x Parley for the Oceans

In 2015 sloeg adidas voor het eerst de handen ineen met Parley for the Oceans, een milieuorganisatie die zich inzet voor schonere oceanen. adidas nu ook op grotere schaal sneakers gaat produceren die gemaakt zijn van oceaanplastic laat zien dat het mogelijk is om een concrete oplossing te bieden voor een wereldwijd probleem. Jaarlijks belandt er een miljoen ton aan plastic afval in de oceaan, waardoor ons ecosysteem ernstig wordt bedreigd en uiteindelijk ook onze eigen leefomgeving gevaar loopt. Met dit in het achterhoofd streeft de samenwerking tussen adidas en Parley er naar om de creatie van innovatieve producten te versnellen door oceaanplasticmaterialen in producten te integreren.