Sneakers van Michael Jordan vestigen veilingrecord

Basketballer Michael Jordan heeft op de veiling van Sotheby’s een record gevestigd. Een paar van zijn sneakers werden voor maar liefst 560.000 dollar verkocht. Nog nooit eerder werden sportschoenen voor zo’n hoog bedrag verkocht. Ter vergelijking: voor 560.000 dollar kun je ook 4.869 standaard Air Jordan 1 Mids schoenen kopen, voor 115 dollar per stuk.

Handtekening van Michael Jordan

Michael Jordan droeg de sneakers in 1985. De zogeheten ‘Air Jordan 1’s’ bevatten de ‘Chicago’ kleuren en een handtekening van de legendarische basketballer. Ook interessant om te vermelden: de ene schoen heeft maat 13, terwijl de andere een 13,5 is.

Record verbroken

De Air Jordans hebben het record voor duurst geveilde sneakers verbroken. In 1972 gingen de ‘Moon Shoes’ van Nike voor 437.500 dollar van de hand, zo staat in het Guinness Book of World Records.

De ongekende populariteit van Air Jordans

Air Jordans zijn al decennialang zeer populair in de sportwereld. Sinds 1985 worden er ieder jaar nieuwe versies uitgebracht. De sneaker van Michael Jordan die onlangs op de veiling werd verkocht is met stip op 1 het allerduurste.

Allerduurste schoenen ooit

Overigens zijn de sneakers van Jordan niet de allerduurste schoenen ooit die op een veilig zijn verkocht. Deze eer is voor de rode slippers van actrice Judy Garland (Wizard of Oz). In 2000 had iemand er het opvallende bedrag van 666.000 dollar voor over.