Schoenenmerk Dr. Martens verkocht voor 351 miljoen euro!

Het Britse schoenenmerk Dr. Martens ,bekend van de kistjes met de gele veters, komt voor een bedrag van 300 miljoen pond (omgerekend zo’n 351 miljoen euro)  in handen van Permira. Permira is een investeringsmaatschappij die ook eigenaar is van het Duitse modelabel Hugo Boss en het Spaanse Cortefiel.

Het moederbedrijf van Dr. Martens, R. Griggs Group uit Northampton, wordt overgenomen door de Europese investeringsmaatschappij. Permira. In 2012 mislukte een eerder poging om het bedrijf te verkopen. Naar verwachting wordt de verkoop aan Permira begin volgend jaar afgerond.

De boots van Dr. Martens

Dr Martens is vooral bekend van de veterkistjes met gele stiksels voorzien van een stoer uiterlijk. In de jaren 60 bracht R Griggs de befaamde boots op de markt, maar werden pas echt populair in de jaren 90 onder punkers en rockers. Tegenwoordig zijn Dr. Martens helemaal terug van weggeweest en zijn stylisten, bloggers en celebs gek op deze stoere boots. Zo droeg Miley Cyrus bijvoorbeeld een paar in haar video Wrecking Ball. De schoenen worden momenteel verkocht in 63 landen.