Schoenen tentoonstelling: Killer Heels

“Killer Heels: The Art of the High Heel” is deze week in het Brooklyn Museum te zien als een expositie die de kracht achter ons favoriete item weerlegt in beeld.

Killer Heels: The Art of the High Heel

De schoenen tentoonstelling richt zich op de evolutie van hakken van de bekendste designers. De Killer Heels expositie bracht schoenen van over de hele wereld bijeen: denk aan Christian Louboutin of Salvatore Ferragamo.

Royal Highness

“Schoenen met een verhoogde platvorm – niet alleen hakken en stiletto’s – worden altijd in verband gebracht met status en macht” zegt Lisa Small, toezichthouder van de expo. “Van oorsprong was de high heel een machtige schoen die alleen voor mannen van adel bestemd waren. Denk aan dat beroemde schilderij waarin Louis XIV afgebeeld stond in rode hakken.

Schoenen tentoonstelling: Killer Heels. Alles over schoenen tentoonstelling Killer Heels: The Art of the High Heel in het Brooklyn Museum in New York.

High haute

Op een gegeven moment werden hoge hakken een onderdeel van de garderobe van een vrouw en vandaag de dag is dat nog steeds zo. Korsetten dragen we niet meer, hoepelrokken ook niet. Hoge hakken wel.” aldus Small. 

Februari 2015

Benieuwd en ben je tegen die tijd in de VS? De tentoonstelling loopt nog tot 15 februari 2015.