Rodarte x Superga collectie

We genieten nog na van de Rodarte show tijdens de New York Fashion Week. De collectie van de zusjes Mulleavy was zo feestelijk door het gebruik van kant en glitters dat we zaten te wachten op meer. En ons wachten is beloond! Het modehuis Rodarte heeft een schoenencollectie ontworpen voor schoenenmerk Superga. 

Rodarte Chique

De collectie die de zusjes ontwierpen voor Superga bestaat uit zes verschillende paren die allemaal opvallen door het materiaalgebruik en de bijzondere stiksels. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke canvas Superga die bekend staat om haar simpele lijnen in combinatie met de speelse signature stijl van Rodarte: slangenleer of een overlay in gaas. De schoenen zijn momenteel online te koop op de site van het sneakermerk en de prijzen zullen liggen tussen de €210 en €230. Ook de reclamecampagne is een feestje om naar te kijken: surfchick Gia Coppola staat model voor de nieuwe lijn en speelt de hoofdrol in de korte film over de schoenen.

Superga

Het is overigens niet de eerste keer dat Superga haar canvas blootstelt aan een designer samenwerking. Wat dacht je van Blogsters Leandra Medine, je weet wel van het internationale modeblog The Man Repeller. Maar ook Versace’s Verso pimpte de klassieke schoen van Superga met een Italiaans tintje. Rodarte werkte eerder samen met budget ketens als GAP en Target voor een limited edition collectie.

Rodarte x Superga collectie. Sneakercollectie van Rodarte voor Superga 2015. Schoenen, sneakers en platte schoenen. De schoenen zijn nu verkrijgbaar.

Rodarte x Superga sneaker