Rare schoenen: Babyschoenen van moedermelk?

De meningen hierover zullen verdeeld zijn, maar Britse ontwerpers zijn erin geslaagd baby schoenen te maken van moedermelk. Dat deze ontwerpers houden van experimenteren is een feit. De ontwerpers van de schoentjes zijn namelijk ook docenten en hebben eerder gekke schoenen ontworpen. Zo maakten ze al eerder slippers van hondenharen, schoenen van kurk, slippers van plastic gevonden op een strand en glazen Assepoester slippers. Hun nieuwste creatie zijn de mini schoenen gemaakt van moedermelk. Tja, wat zullen we hierover zeggen?

Moedermelk

Voor het maken van de schoenen hebben de ontwerpers gebruik gemaakt van het meest simpele keuken apparatuur. De mini schoentjes zijn gemaakt van eiwitten die uit moedermelk afkomstig zijn. Door deze eiwitten te verharden, ontstond er een soort plastic- achtig materiaal (vergelijkbaar met mozzarella) dat vervolgens werd gegoten in de vorm van de mini schoentjes.

Het doel van dit project is om het belang van moedermelk te benadrukken. Ook willen de ontwerpers/ docenten het beeld veranderen dat mensen hebben over zogenaamde afvalproducten. Ze willen laten zien dat moedermelk ook gebruikt kan worden voor andere doeleinden. Maar ook willen de ontwerpers vraagstukken over duurzaamheid  en ethiek onder de aandacht brengen.

De schoenen kunnen helaas niet gedragen worden. Maar als kersverse moeder is de kans ook niet groot dat je je pasgeboren baby hult in hun eigen voeding. 

Rare schoenen: baby schoenen gemaakt van moedermelk. Lees alles over rare schoenen. Baby schoenen van moedermelk. Ontdek het hier!

Deze ontwerpers zijn niet de enigen die aan de slag gingen met moedermelk als basis materiaal voor een project. Zo werd er al eerder ijs en sieraden gemaakt van moedermelk.

Rare schoenen: baby schoenen gemaakt van moedermelk. Lees alles over rare schoenen. Baby schoenen van moedermelk. Ontdek het hier!