Prabal Gurung komt met eerste schoenenlijn

De Amerikaanse designer Prabal Gurung lanceert op 6 september de allereerste schoenenlijn. Aanstaande zaterdag zal de ontwerper tijdens de New York Fashion Week zijn lente/zomercollectie voor 2015 presenteren en daar zitten ook een heleboel leuke items tussen voor echte Shoejunks!

Eerste schoenencollectie

Naast de presentatie van de S/S collectie 2015 staat ook de lancering van zijn eerste schoenenlijn centraal. Prabal’s modellen paraderen dan over de catwalk in de eerste en tevens nieuwste shoe collectie. Voor de totstandkoming van de collectie werkte de designer samen met luxe schoenenfabrikant Iris. Prabal is overigens niet de eerste die in het samenwerkingsbootje stapt met de schoenenproducer. Grote namen als Viktor & Rolf, Chloé en Marc Jacobs gingen hem voor. Het is trouwens niet de eerste keer dat Gurung een schoenencollectie op de markt brengt. In 2013 werkte de designer al samen met de Amerikaanse retailgigant Target voor een betaalbare schoenencollectie.

Prabal Gurung komt met eerste schoenenlijn. Designer Prabal Gurung lanceert eerste schoenenlijn zaterdag 6 september tijdens de New York Fashion Week.

Designs

De collectie bestaat uit in totaal 6 verschillende modellen waaronder een paar stiletto’s. Wat de prijsrange is van de schoenen is nog niet bekend. 

MAC

Het is overigens niet de eerste keer dat de designer besluit een nieuwe weg in te slaan. Eerder kondigde Gurung al aan een make-up collectie in samenwerking met MAC Cosmetics op de markt te brengen.

Beeld: Prabal Gurung