Musthave merk: Jimmy Choo

Twee keer per jaar komt Jimmy Choo met een nieuwe collectie. Deze collecties worden gelanceerd in de zomer en de winter. Naast de schoenenlijn zijn er ook nog de tassenlijn, parfums, herencollectie en de duurdere Cruise collectie. Ook ging Jimmy Choo verschillende samenwerkingen aan met andere schoenenlabels zoals Uggs en Hunters. Maar het grote publiek werd pas echt bereikt door de introductie van een dames en heren collectie speciaal ontworpen voor modeketen H&M.

Jimmy Choo en H&M

In 2009 ontwierp Jimmy Choo een kledinglijn voor modeketen H&M waardoor het merk toegankelijk werd voor het grotere publiek. De collectie bestond uit schoenen en tassen waarvan alle items zijn gemaakt van goede kwaliteit maar tegen een H&M prijs. Zo zijn alle schoenen gemaakt van echt leer en zijn de items geïnspireerd op de style uit voorgaande en bestaande collecties van Jimmy Choo. Zebra, studs en leer bleven niet onopgemerkt en sierden de collectie van Jimmy Choo voor H&M. Tip: Op Marktplaats worden er nog steeds items uit de Jimmy Choo H&M collectie aangeboden. 
 

Jimmy Choo en Uggs 

In 2010 ontwierp Jimmy Choo voor Uggs 5 paar laarzen geheel in de style van Jimmy Choo. Geheel gehuld in studs, zebra en luipaard printjes of franjes, Jimmy Choo is helemaal los gegaan en dat zie je dan ook meteen terug in de prijzen van de gepimpte Uggs. De exemplaren zijn te verkrijgen vanaf €550 en hebben een grens van iets minder dan €800. De Chuggs zoals de laarzen ook wel worden bestempeld door fashionista’s zijn te koop bij de Uggs winkels en Jimmy Choo store. Tip: Geen zin om de hoofdprijs te betalen, kijk dan of je op Ebay of Marktplaats een ‘’Zo goed als nieuw’’ exemplaar op de kop kan tikken. Succes! 
 

Mode musthave: Jimmy Choo sneakers

Jimmy Choo maakte zijn debuut met een breed scala aan pumps en killer heels. Maar écht populair bleken toch wel de sneakers die Jimmy Choo een aantal jaar geleden toevoegde aan de collectie. Elegantie en stoer gecombineerd in een platte zool, dat bleek een groot succes te zijn. Ook andere high end schoenenlabels namen de sneaker op in hun assortiment en bleken meteen .een hit te zijn bij het grotere publiek. Andere schoenen collega’s zijn onder andere Christian Louboutin en Giuseppe Zanotti. De sneakers van Jimmy Choo zijn te koop bij Shoebaloo. Deze luxe winkelketen heeft ook een webshop: www.shoebaloo.nl. Anders kan je terecht bij de Jimmy Choo winkel in de Amsterdamse PC Hoofstraat. 

Verkooppunten

Tegenwoordig is Jimmy Choo wereldwijd te koop en opende ze winkels in onder andere steden als Dubai, Hong Kong en Los Angeles. Online is Jimmy Choo te bestellen bij luxe warenhuizen als Netaporter en Farfetch. Jimmy Choo Nederland In Nederland is de collectie van Jimmy Choo verkrijgbaar bij luxe schoenenwinkel Shoebaloo en opende in mei 2012 een eigen winkel in de PC Hooftstraat 62. Naast de schoenenlijn kan je hier ook terecht voor tassen, klein lederwaar en zonnebrillen.