Modetrends: de schoenen van dit seizoen!

Waar zullen we onze voeten mee te maken krijgen dit seizoen? Zullen we veel meters lopen, of gaan we toch om de minuut zitten omdat we de blaren niet meer aankunnen van hakhoogtes á la Louboutin? Welke schoenen kunnen we hergebruiken en welke mogen we absoluut niet meer dragen? Shoejunks geeft antwoord op al die vragen!

Busy babe 

De winter is allesbehalve rustig. Wat je ook gaat kopen, je schoenen zijn het belangrijkste aspect van je outfit. Je schoenen moeten kleur hebben. En patronen. En prints. Nog een leuk detail: veel designer collecties bevatten schoenen met hoge platforms, wat dus goed nieuws is voor de wat minder lange mensen onder ons. Wat gaan we nog meer zien?

Kleurrijke sneakers 

Met Chanel en Burberry voorop. De modehuizen gaan deze zomer voor luxe en comfort. De stoere sneakers komen in verschillende kleuren en zijn beslist een item voor je garderobe. De sneakers kunnen overal bij gedragen worden: hij geeft je outfit net even een final touch

Chelsea boots 

De Chelsea boots blijven, maar onder een voorwaarde: koop ze met een (lange) hak in een mooie print. Wijk af van het normale, net zoals bij Marc Jacobs. Het modehuis had rubberen Chelsea boots in pastelkleuren. Zwart mag dan wel de basiskleur zijn, het betekent niet dat je mag experimenteren met andere kleuren.

Enkellaarzen 

Enkellaarzen met een verhaal- Onze favoriete schoen: de enkellaars. Het mooie aan deze schoen is dat hij in zoveel verschillende varianten komt. Je hebt ze met gespen, puntige neuzen of een stevige blokhak. Bijna al je outfits gaan goed samen met enkellaarzen.

Loafers 

Loafers met kwastjes, touwtjes, gespen: we love it! De relaxte schoenen zijn een perfecte vervanger van de ballerina en uitstekend voor een wandeling of een dag in de stad. 

De veterschoen 

Dit keer minder mannelijk en zelfs met een plateauzool: de veterschoen isn’t going anywhere this season! Als het aan Stella McCartney ligt, lopen we in de zomer allemaal vrolijk rond met gekleurde derbyschoenen.

Sandalen

Gespot bij Burberry, maar ook bij Peter Soms. Voor die laatste ontwerper maakte Christian Louboutin een reeks zilveren metalsandalen met franjes. 

Geschreven door Aminanta Minte