Modehuis Céline bang voor kopieën Zara

Dat Zara wel vaker dingen namaakt van grote modehuizen zal niemand zijn ontgaan. Toch nemen sommige bedrijven nu maatregelen tegen copycat Zara door geen foto’s of reviews online te plaatsen. Eén van die labels is Céline. Het Franse modehuis heeft inmiddels de resortcollectie getoond van 2014 aan journalisten en inkopers, maar weigert hier foto’s van te plaatsen.

Resortcollectie

Half juni wordt de resortcollectie getoond voor het volgende jaar. Dit betreft een tussencollectie die ligt tussen de winter en de zomer. De resortcollectie is oorspronkelijk een lijn die is gemaakt voor rijkelui die na de kerstdagen op vakantie gaan naar warme bestemmingen. Deze resortcollectie –die nu getoond is- hangt pas in januari 2014 in de winkels. Die tussenperiode van 6 maanden is voor modeketens als Zara de perfecte tijd om al die items te kopiëren en om te zetten naar een betaalbaar model. Iets waar de grote modehuizen niet op zitten te wachten. Reden genoeg dus voor Céline om maatregelen te treffen.

Tas Céline vs. tas van Zara. Ontdek hier  de overeenkomsten en verschillen tussen de tas van Céline en de tas van Zara. Lees hier alles over.

No pictures please

Er mogen geen foto’s,  recensies of tweets geplaatst worden over de nieuwe kledingcollectie. Pas wanneer in januari alles in de winkels hangt, wordt de collectie getoond. Dit verkleind de kans dat goedkopere modeketens op hetzelfde moment een betaalbare collectie lanceren van een luxe label. De reden voor Céline om deze maatregel te treffen is omdat ze in het verleden vaker met copycats te maken hebben gehad. Ze zijn het helemaal zat! Vooral Zara gebruikt Céline regelmatig als ‘inspiratiebron’. En aangezien het publiek van Zara geen budget heeft voor het origineel, is dit ook nadelig voor de klanten van luxe modehuizen zelf. De kans dat ze het beu zijn dat de massa in een kopie loopt van het origineel, kan ervoor zorgen dat ze het merk niet meer gaan kopen. De kans bestaat zelfs dat ze voor de goedkopere variant gaan als deze bijna identiek is aan het origineel.