Trend 2013: Kitten heels

Weg zijn de dagen waarop high heels de catwalk domineerden. Dit jaar gaan designers volop voor kitten heels. Comfortabel en fashionable in één! Designers als Valentino, Nicholas Kirkwood en Michael Kors brachten in hun collectie van 2013 een ode aan de kitten heels. Het oma schoentje is helemaal terug van weggeweest en mag weer! Naast trends als de witte stiletto en espadrilles, staan kitten heels deze zomer hoog in het vaandel.

Granny stijl

Als je misschien de schoenenkast van je oma of moeder overhoop haalt, is de kans groot dat je een aantal kitten heels aantreft. De pumps met de bescheiden hak werd namelijk vroeger heel veel gedragen. In combinatie met een midirok en een gebreid vest is de Granny-look helemaal af en keer je terug naar de stijl van de fifties en sixties. Maar anno 2013 dragen we de kitten heels gewoon in stijl met een boyfriend jeans, hoge taillebroek of kort rokje. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op! Alexa Chung en heel wat bekende modebloggers laten zien hoe het moet. En laten we eerlijk zijn: deze looks zijn allesbehalve saai en deftig!

Royals

Ook onze ex-koningin Beatrix kent het geheim van kitten heels en droeg deze jarenlang tijdens staatsbezoeken en jaarlijkse Koninginnedagen. Zo zag ze er altijd chic en elegant uit. Naast prinses Beatrix wordt ook Kate Middleton regelmatig gespot op een paar kitten heels. Maar ook Carla Bruni en Michelle Obama zijn fan van deze korte hakjes.

Kitten heels

Kitten heels hebben over het algemeen maximaal een hakhoogte van 5 centimeter. Eigenlijk ideaal aangezien deze hakhoogte nog net goed is voor je lichaamshouding. Artsen praten wel vaker over het gevaar van high heels, maar een hakhoogte van 5cm wordt als perfect gezien. Het fijne van kitten heels is dat je het er ook langer op uit houdt. Dansen, werken of een wandeling maken zit er zeker in met deze korte hakjes. Ze geven je weliswaar niet de lengte van de high heels van Olcay Gulsen, maar stylish? Dat zijn ze zeker.

Ga deze zomer dus voor een paar kitten heels en laat je inspireren door de verschillende modellen en varianten. Betaalbare varianten vind je bij Zara en H&M. Online kun je terecht bij Asos.com.