Modegeschiedenis: High heels van vroeger en nu

De high heels zonder hak van Lady Gaga zijn zóóó 1600 voor Christus. En wij maar denken dat Gaga het modebrein is achter deze nogal onhandige high heels. Toch blijken deze schoenen al heel lang te bestaan.

Mode geschiedenis 

Blog Part Nouveau duikt in de geschiedenis van mode en gaat op zoek naar waar de inspiratie van fashion tegenwoordig vandaan komt. Naast de modegeschiedenis duiken ze ook in het verleden van kunst, fotografie en design. Het leuke is dat ze teruggaan naar de oorsprong van items die tegenwoordig worden bestempeld als grote fashion hits. Erg fascinerend als je wil weten waar bepaalde mode musthaves van nu nou eigenlijk vandaan komen. Zo kwamen wij de bekende ‘high heels with no heel’ -gedragen door voornamelijk Lady Gaga- tegen. Hoewel deze schoenen een vrij moderne avant garde- achtige uitstraling hebben, blijken ze al heel wat eeuwtjes mee te lopen. Deze schoenen, genaamd Chopines, hebben al heel wat golven van populariteit doorgemaakt in de geschiedenis. Deze schoenen werden namelijk al gedragen door chique dames uit Venetië zodat ze boven de menigte uitstaken en dus meer opvielen dan de rest. Daarnaast fungeerde Chopines ook als schoenen die ervoor zorgden dat je werd beschermd tegen vuile straten en onhygiënische omstandigheden.

Designers 

Sindsdien hebben deze schoenen een hele ontwikkeling doorgemaakt wat ertoe heeft geleid dat tegenwoordig verschillende designers deze schoenen in een nieuw jasje hebben gestoken. Onder andere Alexander McQueen, Giuseppe Zanotti en Jeffrey Campbell lanceerden deze hakken in hun collectie.

Celebs 

Ook de celebs zijn dol op deze schoenen en worden regelmatig gespot op deze nogal futuristische hakken. Onder andere Kelly Rowland en Rita Ora werden al gespot op deze opvallende high heels. Maar de grootste fan is toch wel Lady Gaga die regelmatig over de rode loper paradeert op een paar herboren Chopines.