Mode en fashion: Comfortabel op high heels!

Ondanks dat het lijkt alsof er geen verband is tussen beide, zijn er toch een aantal manieren om comfortabel te lopen op hoge hakken. Door rekening te houden met de juiste dingen, kan je jezelf een hoop pijn en blaren besparen. Dus ben je een fan van high heels en wil je hier koste wat het kost op blijven lopen? Volg hier dan onderstaande richtlijnen voor het ultieme comfortabele gevoel!

Hakhoogte en stabiliteit

Meestal geldt: hoe dikker de hak, hoe stabieler je staat. Dit geldt voor alle killer en high heels. Dikkere hakken bieden je namelijk een betere stabiliteit en meer comfort. High heels met een punt zorgen ervoor dat het gewicht wordt verplaatst naar de bal van je voet. Dit wordt veroorzaakt doordat de puntneus onvoldoende steun biedt.

High heels binnenkant

Let op de binnenkant van high heels. Denk aan een goed voetbed in de vorm van een kussentje. Als er geen goede voering van binnen zit, koop dan inlegzooltjes of gel pads. Dit biedt extra ondersteuning en voelt comfortabeler aan. Let daarna wel op óf de schoenen je nog passen. Zo niet? Neem dan een halve maat groter. Geen schoenen in halve maten? Koop dan een maat groter en vul de ruimte die je hebt op met gel pads of zooltjes.

Materiaal

Kies high heels die gemaakt zijn van materialen die zuurstof doorlaten. Denk aan natuurlijke materialen als napa-of geitenleer. Synthetische materialen kunnen milieuvriendelijk zijn, maar kunnen er ook voor zorgen dat je voeten gaan zweten. Denk hierbij aan high heels waar harde of plastic materialen in zijn verwerkt. Dit kan wrijving veroorzaken waardoor je last kan krijgen van zweetvoeten.

Hoe koop je de juiste maat?

  • Probeer verschillende maten. Een maat 38 van het ene merk is niet hetzelfde als die van een ander merk.
  • Loop op verschillende oppervlakten. Alleen dan kan je testen hoe high heels écht lopen en wat de kwaliteit is van de schoen.
  • Schoenen moeten passen máár moeten er ook passend uitzien. Dus geen uitstekende tenen of hielen: dit is echt een no go.
  • Beweeg! Zorg ervoor dat je voldoende beweegt als je een avondje gaat stappen op high heels. Oefenen dus: zitten, staan en wiebelen met je tenen.  Als een deel strak aanvoelt of als er sprake is van wrijving dan kunnen blaren een gevolg zijn.
  • Wil je een snellere oplossing en heb je geen zin en tijd om dit allemaal uit te zoeken? Ga dan naar een goede schoenmaker. High heels gemaakt van leer, kunnen vaak bij de schoenmaker worden opgerekt. Sommige hakken kunnen ook verlaagd worden met 1 cm. Dus draag je bepaalde heels niet meer omdat ze te high zijn? Dan is dit misschien voor jou dé oplossing.