Hoe onderhoud je laarzen met stalen neuzen?

Het onderhoud van laarzen met een stalen neus is nodig om ze een langere levensduur te geven. En dat is gelukkig helemaal niet ingewikkeld. In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Tip 1: Maak je laarzen goed schoon

Maak de laars voortdurend vrij van modder en ook van allerlei andere deeltjes. Je kunt een strakke borstel voor de functie gebruiken. Je kunt water en ook azijn dienst gebruiken om het zout uit de schoen te verwijderen. Als je een natuurlijk leren laars hebt, gebruik er dan daarna regelmatig een conditioner van topkwaliteit voor.

Tip 2: Wissel schoenparen met elkaar af

In plaats van slechts één paar schoenen te kopen, koop je twee paar schoenen in de winkel. Wissel de schoenparen af. Als je schoenen en laarzen afwisselend draagt, zal dat de duurzaamheid behoorlijk verhogen.

Tip 3: Droog je laarzen goed af

Als je terugkomt van de werkplek, droog je de laarzen helemaal af. Door langdurig daggebruik vormen zich micro-organismen in de binnenkant van het schoeisel, die voor problemen kunnen zorgen. Laat de laars aan de lucht drogen om de extreme vochtigheid te verwijderen.

Kunnen laarzen met stalen neuzen voetproblemen veroorzaken?

Een niet goed passende stalen veiligheidslaars kan voetproblemen veroorzaken. Als je langdurig strakke of slecht passende veiligheidslaarzen draagt, kan dat boogpijn, zweren, zwellingen, blaren, en nog veel meer complicaties veroorzaken.

Kun je stalen laarzen een beetje uitrekken?

Er zijn verschillende manieren om de stalen veiligheidslaarzen uit te rekken zonder ze te dragen. Je kunt een kwaliteitsconditioner op het leer smeren, een bezemsteel in de binnenkant van de schoen steken en eraan draaien om de teenlaarzen uit te rekken. Je kunt een zak vol water in de schoen doen en hem ’s nachts in de vriezer leggen om hem kort te trekken.

Hoe voorkom je pijnlijke tenen bij het dragen van laarzen?

Een van de belangrijkste redenen waarom laarzen pijn doen aan je tenen is het gebrek aan steun bij het booggedeelte van de voeten. Je moet een schoen kopen met voldoende steun voor het gebied van de voetboog en de hiel. Deze hangen samen met de kwaliteit van de binnenzool van de schoen.

Kies voor een stevige binnenzool van goede kwaliteit

Ondanks dat de meeste inlegzolen voor werkschoenen van topkwaliteit zijn, zullen ze je niet de juiste hoeveelheid steun bieden. Je moet investeren in een inlegzool van goede kwaliteit.

Voorkom ongemak

Probeer dan ook een zo stevig mogelijke binnenzool te krijgen. Ga na of de binnenzool wel of niet bij je voetboogcontour past. Je moet een binnenzool krijgen die perfect bij je voetboogcontour past. Koop een binnenzool die je minstens een jaar of twee goed werkt. Dat is nodig omdat het vaak vervangen van de inlegzool ongemak aan de voetboog kan veroorzaken.