Manolo Blahnik maakt debuut op de London Fashion Week

Hij is één van de grootste in de schoenen industrie. We hebben het natuurlijk over shoe designer Manolo Blahnik. Vandaag lanceerde hij namelijk in Londen op de Fashion Week zijn nieuwe schoenencollectie. De reacties waren lovend en modeland is in de ban van zijn pareltjes. Een kleurenpalet van vrolijke en felle kleuren, maar ook basiskleuren als zwart en wit behoorden tot de collectie. Maar naast de mooie designs is de technische bekwaamheid pas echt waar het om draait bij een paar Manolo’s. Echte modekenners zien in één oogopslag het onderscheid tussen een Blahnik en de gemiddelde schoen.

Techniek

Elk ontwerp is zorgvuldig ontworpen om ervoor te zorgen dat de drager comfort ervaart , eigenlijk de eigenschappen die je verlangd van een paar schoenen. De schoenen zijn grondig getest op werknemers van Blahnik om te controleren of ze gebalanceerd en pijn-vrij zijn. Manolo Blahnik -die in het verleden heeft gezegd dat pijn niet natuurlijk is- zegt dat het geheim schuilt in de positionering van de hiel. ‘Als je er al één centimeter naast zit, is de schoen mislukt’, aldus Blahnik. Tot de lentecollectie van 2014 behoren onder andere hoge hakken, sandalen en platte schoenen.

Londen

Het was voor de Spaanse ontwerper de eerste keer dat hij een collectie showde op de Fashion Week. Waarom Londen? Volgens de designer is Londen dé plek waar alle internationale inkopers naar toe komen. ‘London is the future’, aldus Blahnik.