Exclusive sneakers: Van Nike naar Giuseppe Zanotti

Wie denkt dat de trainer trend voorbij is heeft het mooi mis. Want ook het komende herfst/winterseizoen zijn sneakers en sporty trainers niet weg te denken uit het straatbeeld. Naast highstreet modeketens gaan ook de luxe modehuizen mee met de trainer trend. En deze zijn allesbehalve goedkoop! Sneakertjes die oplopen tot 1000 euro en meer voor een Chanel, Isabel Marant of Giuseppe Zanotti is tegenwoordig niet meer vreemd.

Chic sneaks

Je moet daarbij niet denken aan alledaagse trainertjes á la Adidas en Nike die je op zowat elke straathoek tegen afbraakprijzen kunt kopen. Nee, de trainer heeft een metamorfose ondergaan. Dé trainers van nu zijn bezaaid met steentjes, studs, dure materialen en een rijk kleurenpalet. High tops zoals die van Giuseppe Zanotti zijn razend populair net als de designs van Jimmy Choo en Louboutin. Ja, ook Louboutin heeft tegenwoordig sneakers in de collectie zitten. Anno 2014 is de simpele trainer uitgegroeid tot een echte statement maker voorzien van een eigen karakter, let’s say a new way of funky! Of je je trainer nu draagt onder een trainingspak of een onder je bruidsjurk zoals gespot op de catwalk van Chanel, tegenwoordig is plat hot en high not!

Chanel

Het begon allemaal met Chanel, toen Karl Lagerfeld model Cara Delevingne de catwalk opstuurde met een paar kleurrijke tweed trainers. Daarmee was het hek van de dam en volgde de rest van modeland al snel.

Exclusive sneakers

De editor van Love magazine ging samenwerken met sneakermerk Hogan met als resultaat eyecathing designs compleet met neon kleuren en dierenprints. Stella McCartney’s ontwerpen gingen een huwelijk aan met trainer- gigant Adidas, wat een geweldig succes bleek te zijn. Wat te denken van de in Delhi geboren designer Ashish die LED Buffalo Boots voor Topshop ontwierp. Deze light-up wedge trainers worden al gedragen door Lily Allen, Lady Gaga, Ellie Goulding and Rita Ora.

Sneaker shops

Zelfs het beroemde warenhuis Selfridges in Londen is overstag en heeft een complete schoenenafdeling voor trainers ingericht. Op een groot centraal display worden diverse merken regelmatig afgewisseld zodat de klanten zicht hebben op de nieuwste trainer trends. Of het nu high end of typische sport labels zijn, iedereen springt er in. Het is een revolutie deze trainer trend en ze zijn er nu in werkelijk elke prijsklasse. Of wat te denken van het Shoe Level District in Dubai waar ze net als in Londen een afdeling hebben met alleen maar sneakers en trainers.

Het mag dus wel duidelijk zijn: waar je ook bent en wat je ook draagt trainers zijn een must in je garderobe. Glitter, geblokt, bloemetjes, dierenprint of sophisticated, high-of low top, logo of geen logo: trainers hebben een vast plekje gekregen in de modewereld.