Lopen op hoge hakken geeft vrouw meer zelfvertrouwen

Volgens deskundigen kan het dragen van de juiste schoenen vrouwen helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. En met de juiste schoenen bedoelen we natuurlijk hoge hakken.

Sensuele verleidster

Designer Roland Mouret is van mening dat een paar sexy hoge hakken een vrouw kan veranderen in een sensuele verleidster en zegt dat die haar zelfvertrouwen kunnen boosten. Hij staat bekend om zijn nauwsluitende jurken, maar volgens Mouret zijn prachtige schoenen altijd zijn eerste fashion liefde geweest. “Schoenen kunnen deel uitmaken van de sensualiteit en de seksualiteit van een vrouw,” zei hij tegen de Britse krant The Telegraph.

“Ook zorgen hoge hakken ervoor dat een vrouw zich anders gaat voelen en gedragen. Het aannemen van een andere identiteit of het veranderen van haar karakter is daarbij niet ondenkbaar, mocht ze daarnaar verlangen. Want het dragen van de juiste schoenen kunnen je echt veranderen’’, aldus Mouret. Maar waarom zegt hij dat? De designer legt het uit.

Wondermiddel

“Ten eerste, de vorm, hoogte en positionering van de hiel zijn van invloed op de voet en dat verricht wonderen voor het bovenlichaam. Hoge hakken herpositioneren de rest van het lichaam namelijk ook. Denk aan de benen, heupen en borsten.  Dit is het fysieke gedeelte van een vrouw. Maar dan is er ook nog zoiets als het aanzien van de schoen zoals het ontwerp. Dit beïnvloedt de vrouw die de schoen draagt én de man die dit ziet. Niet voor niets houden mannen van seks op hoge hakken of vinden ze vrouwen aantrekkelijker op een stel high heels.