Laboutin of Louboutin: Laat je niet oplichten!

We worden tegenwoordig overspoeld met nep producten: van fake Chanel  tassen tot Woolrich winterjassen en Louboutin schoenen. Vooral online worden we doodgegooid  met fake artikelen. Er heerst zelfs een soort trend in de mode industrie. Is er net een nieuwe Louis Vuitton tas uit? Dan kan je deze hoogstwaarschijnlijk meteen online vinden op Marktplaats of Ebay. De zogeheten AAA kwaliteit. Beter bekend als: niet-van-echt-te-onderscheiden-kwaliteit-maar-dan-goedkoper. Verleidelijk , want je bent slechts een muisklik verwijderd van een paar droomschoenen die je eigenlijk niet kan betalen. 

Christian Louboutin

Dit fenomeen komt met name voor bij de uitvinder van de rode zool: Christian Louboutin. Louboutins worden in grote getallen nagemaakt en verkocht. Het is wereldwijde handel, want zelfs bij de geautoriseerde dealers van Louboutin ben je niet verzekerd van originele exemplaren.  Maar hoe kan dit eigenlijk?

Louboutins of Laboutin

In de States deelden een aantal Louboutin lovers al hun ervaringen over het kopen van nep Louboutins bij Saks Fifth Avenue (te vergeliken met onze Bijenkorf).  Deze brandstore beschikt over topmerken als Louboutin, Jimmy Choo en Manolo Blahnik.

Louboutins Online

Online kan je tegenwoordig makkelijk een paar fake Louboutins kopen tegen een budgetprijs. Dan wordt er een origineel paar gekocht in de winkel, natuurlijk wel dezelfde uitvoering. Thuis wordt het nep exemplaar omgewisseld voor het origineel. Vervolgens wordt het nep exemplaar teruggebracht naar de winkel (met aankoop bon en de doos van het originele paar).  Je krijgt je geld terug óf mag je een nieuw paar uitzoeken. Het resultaat: 2 paar Louboutins voor de prijs van 1. 

Stop Fake Louboutin!

Om bovengenoemde fraude tegen te gaan is Ebay een actie gestart. Hierbij werd er actie gevoerd tegen de online verkoop van fake Louboutins. Het was zelfs zo erg dat er online meer fake Louboutins werden aangeboden en verkocht dan originele exemplaren. Tijd om in te grijpen vond Ebay. Daarom werden alle advertenties- waaruit bleek dat het om nep exemplaren ging- meteen verwijderd.  Daarnaast hanteert Christian Louboutin een ‘zero tolerance’ beleid: alle fake exemplaren die worden ontdekt, worden meteen vernietigd en de verstrekker ervan kan rekenen op een fikse boete.

Hoe spot je fake Louboutins?

Toch zijn er genoeg kenmerken waaraan je kan zien of Louboutins nep of echt zijn. Onder andere in de dustbag, schoenendoos en rode zool zitten duidelijke verschillen. Hoe je nep van echt onderscheid lees je hier