Jimmy Choo naar de beurs als eerste exclusieve schoenenmerk

Schoenenmerk Jimmy Choo gaat eind oktober naar de beurs in Londen. Naar verwachting zal de beursgang bijna 200 miljoen euro opleveren.

Eerste schoenenmerk

Eigenaar JAB Holdings wil zo’n 25 procent van zijn aandelen verkopen. Het modemerk, dat beroemd geworden is door de tv-serie Sex and the City, wordt het eerste exclusieve schoenenmerk dat een zelfstandige beursnotering krijgt. Er waren al langer geruchten over de beursgang van Jimmy Choo, maar nu zijn ze ook daadwerkelijk bevestigd.

Andere brands

Merken als Gucci en Louis Vuitton hebben de laatste tijd steeds meer moeite om de groei van hun omzet in stand te houden. Vooral in Azië lijkt het steeds stroever te gaan. De Aziaten lijken de luxe merken een beetje zat te zijn; analisten beweren dat de exclusiviteit is verdwenen, omdat er inmiddels heel veel winkels zijn van bekende modehuizen.

Klein maar fijn 

Jimmy Choo is iets kleiner, en daarom nog exclusief. De beursgang is een goede stap en kan in het voordeel werken van het merk. Uiteindelijk wil JAB Holdings investeren in opkomende merken in Azië en jaarlijks tien tot vijftien nieuwe winkels openen.

Geschreven door Aminanta Minte