Extreme high heels van Silvia Fado

Oké Cara’s tip over het lopen op heels heeft bij jou niet gewerkt (loop alsof je seks hebt), maar cheer up: er is hoop! Ontwerper Silvia Fado komt met een speciale collectie schoenen die de ergste pijn bij het lopen op hakken wegneemt, simpelweg door af te kijken bij sportswear voor atleten. 

Natural flow

De ‘Kinetic Traces’ collectie is “uitgerust met hydraulische ringen, pneumatiek, scharnieren, veren, en rubber ballen” zegt Fado over de collectie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de schoenen op een natuurlijke manier met je bewegingen meegaan. 

Extreme high heels van Silvia Fado. Alles over extreme high heels. Bekijk de high heels van designer van Silvia Fado hier. Lees alles over fashion.

Fashion meets sport 

Fado: “Ik was geïntrigeerd door de beweging van het lichaam en de manier waarop het reageert bij het dragen van fashion footwear. Daarbij zag ik dat sportschoenen vaak worden ontworpen met functionaliteit en draagbaarheid als uitgangspunt. Bij high heels wordt daar bijna nooit naar gekeken. Mijn collectie brengt sportswear en high end fashion dichter bij elkaar.” 

Sportschoenen 

De designs zelf zijn een verhaal apart. Fado’s collectie is geen standaard collectie, draagbaar is ie wel. De schoenen zijn geïnspireerd op sportschoenen, en daar zie je veel van terug in de collectie. Nergens zien we lak, stiletto’s en dergelijke. In plaats daarvan krijgen we comfort, luxe en frisse kleuren. Een prima ruil, toch? 

Extreme high heels van Silvia Fado. Alles over extreme high heels. Bekijk de high heels van designer van Silvia Fado hier. Lees alles over fashion.

Collectie 

De collectie is niet bedoeld als een artistiek project. Aan het einde van het jaar komt er een commerciële collectie. De prijzen zijn niet bekend. Dus als je van plan bent om een paar af te schaffen, dan moet je alvast beginnen met sparen.