Hoge hakken expositie in Kunsthal Rotterdam

Ben je een echte Shoejunk en heb je met name een passie voor high heels? Dan is de hoge hakken expositie in de Kunsthal  in Rotterdam misschien iets voor jouw! De expositie S.H.O.E.S.  over hoge hakken en echte liefde, neemt je mee in de  ontwikkeling van deze schoenen door de jaren heen. Een boeiende en tegelijkertijd leuke tentoonstelling als hoge hakken je passie zijn!

Bekende designers

Na een grote renovatie van zeven maanden is de Kunsthal in Rotterdam weer open. En de opening begint goed met deze tentoonstelling over high heels! Je kunt ruim 450 hoge hakken bewonderen van sterontwerpers als Manolo Blahnik, André Perugia, Louboutin en Salvatore Ferragamo. De expositie laat de evolutie van het design van de hoge hak zien vanaf 1900 tot en met nu. Rond 1900 werden hakken beschouwd als ordinair, terwijl tegenwoordig  het dragen van hakken wordt gezien als sexy en elegant. De high heel heeft dus heel wat meegemaakt de afgelopen decennia. Een ode aan dit speciale schoentje is dan ook terecht!

Hoge hakken expositie in Kunsthal Rotterdam. Alles over de Kunsthal Rotterdam en de SHOES hoge hakken expositie. Ga erheen en laat je inspireren!

The higher the better

Ook zijn hakken de afgelopen jaren steeds hoger geworden. We zien tegenwoordig hakhoogtes van 15 centimeter en soms wel 18 centimeter. Beroemde killer heel fans? Olcay Gulsen en Victoria Beckham zijn gek op sky high!

Pioniers

Naast deze ontwerpers zien we ook pioniers op het gebied van bepaalde designs. Wat dacht je bijvoorbeeld van Salvatore Ferragamo die de plateauzool uitvond in 1936 en Roger Vivier die de stiletto hak bedacht. Vele designs van verschillende labels zijn tegenwoordig geïnspireerd op deze ontwerpen van deze designers.

Neerlands trots

Naast internationale namen zien we ook ontwerpers in de Kunsthal opduiken uit ons kleine kikkerlandje. Onder andere schoenen van Jan Jansen en Jan Taminiau zijn te bewonderen op de S.H.O.E.S. expositie.

Tot en met 11 mei 2014 kun alle pareltjes bewonderen in de Kunsthal in Rotterdam.