Hoe afvallen? Met de juiste schoenen!

Er zijn tal van schoenen verkrijgbaar op het gebied van sporten. Zo zijn er speciale fitness, hardloop en wandelschoenen. Maar tegenwoordig zijn er ook schoenen die helpen je lichaam in shape te houden. De zogenaamde Body Sculpting schoenen. Deze schoenen claimen namelijk een handje te helpen bij het in vorm houden van het lichaam en daarmee uiteindelijk het afvallen. Heb je dus weinig tijd om te sporten maar wil je je lichaam wel in vorm houden? Dan zijn deze schoenen misschien wat voor jou! Verschillende merken spelen in op deze hype en hebben ieder een schoen ontworpen die claimen je lichaam in vorm te houden.

Shape Ups

Deze schoenen van Skechers zijn momenteel de populairste op het gebied van bodysculpting schoenen. Shape Ups zijn bedoeld voor degenen die een strakkere kont en kuiten willen. Met haar opvallende achterwerk werd Kim Kardashian ook het gezicht voor de Shape Ups van Skechers.   Ook zouden deze schoenen helpen bij het afvalproces. Klanten bevestigen dat door het dragen van Shape Ups op de lange termijn, je steeds meer de bil- en kuitspieren voelt werken. Verder verlichten deze schoenen de druk op je knieën waardoor het oplopen van blessures wordt verminderd. De Shape Ups kosten rond de 80 euro.

Easy Tone Reebok

De Easy Tone schoenen van Reebok zijn verkrijgbaar in zowel slippers als sneakers en zijn niet specifiek ontwikkeld om mee te trainen. Volgens de designers zijn deze schoenen ontwikkeld om verschillende spiergroepen te trainen. Alleen al door op de Easy Tone’s te lopen doe je aan een effectieve workout. Reebok claimt zelfs dat bij het dragen van de EasyTones je bilspieren met 28% worden verbeterd . Ook worden de dij, hamstrings en kuitspieren verbeterd met 11% of meer als je de Easytones zou dragen. De ingebouwde balanskussentjes zorgen namelijk bij elke stap voor een natuurlijke instabiliteit. Hierdoor moeten de spieren zich aanpassen en treedt er een spierversterkende werking op. De Easytones van Reebok zijn onder andere te koop bij bekende schoenenketen Run2day.