High heels in de sneeuw?

Het is je vast wel opgevallen met dit weer: vrouwen die op hakken lopen… in de sneeuw. Hoewel de meeste vrouwen met dit weer kiezen voor heerlijk warme laarzen, zijn er toch nog een aantal die hards die het presteren om op high heels te paraderen in de sneeuw. Je zou ze in eerste instantie voor gek verklaren.  Naast dat het gevaarlijk is en slecht is voor je voeten, zijn hoge hakken met dit weer ook niet bepaald warm. Dus wat zorgt ervoor dat sommige vrouwen toch voor hakken kiezen?

High heels

Op hakken lopen in de sneeuw zou juist veel beter zijn voor je stabiliteit, maar ook hoe dunner de hak hoe beter. Doordat de hak spits is, prikt deze dwars door de sneeuw heen. Je high heels raken dan de grond, dit zou leiden tot een betere stabiliteit en balans.

Daarnaast voel je je aantrekkelijker door het dragen van hakken, verandert het je houding en voel je je zekerder. Nog een reden dus om volgens deze vrouwen gewoon je hakken aan te trekken, ook als het sneeuwt.

Winter Trax Alles over schoenen: high heels in de sneeuw. Waarom lopen vrouwen op high heels in de sneeuw. Lees hier alles over het laatste schoenen nieuws !

Toch nog sceptisch hierover? Dan biedt Winter Trax misschien wel de oplossing. Impuls, een bedrijf gespecialiseerd in voetverzorging,  heeft namelijk een mode accessoire ontwikkeld speciaal voor je schoenen.  Dit mode accessoire ziet er vreemd uit, maar blijkt erg praktisch te zijn. Deze zogenaamde ‘shoe grips’ zijn te bevestigen op alle soorten schoenen en zijn speciaal ontworpen voor val-vrije wandelingen. Deze shoe grips worden bevestigd aan de onderkant van de zool van je schoen. De kleine spijkertjes onderaan de shoe grips vergemakkelijken namelijk het lopen op gladde paden en lopen in de sneeuw. Je kan het vergelijken met sneeuwkettingen voor de banden van een auto, alleen dan voor schoenen. Van pumps en hoge hakken tot loafers en ballerina’s, met deze accessoire kom je fashionable en veilig de winter door! Ook qua prijs zijn de shoe grips aantrekkelijk. Voor een paar Winter Trax betaal je namelijk € 14,90.