Manolo Blahnik

Manuel  ‘’Manolo’’ Blahnik Rodriguez is een Spaanse schoenen designer en oprichter van het beroemde schoenenlabel Manolo Blahnik.

In de jaren ’70 toen laarzen en schoenen met een dikke hak hot waren, focuste Manolo zich op de stiletto hak. Tegenwoordig is dit ook hét kenmerk van zijn schoenen.  Stiletto’s  van Manolo Blahnik staan bekend om klassiek en elegant met een touch of glamour. Zijn schoenen staan voor vakmanschap, slanke silhouetten en precisie. Ook streeft Manolo naar uiterste perfectie en probeert dit in elke schoen te verwerken. ‘’Shoes help transform a women’’, aldus Manolo.

Manolo Blahnik wordt gezien als een schoenenontwerper van wereldklasse en hoort in het rijtje thuis van Louboutin, Giuseppe Zanotti en Charlotte Olympia.

Sex and the City

Ook in de media en bij celebs bleven de schoenen van Manolo niet onopgemerkt. Maar de échte doorbraak kwam natuurlijk door de hit serie  Sex & The City. Als je in de jaren ’90 niet wist wat Manolo Blahniks waren, dan wist je dat wel na het zien van Sex & The City.  De schoenen waren namelijk favoriet van Carrie Bradshaw en ze noemde het merk geregeld bij naam. Ineens wist iedere fashionista wat Manolo Blahniks waren en er ontstond een ware hype rondom het label. Hoewel de schoenen van Manolo bijna elke aflevering te zien waren, zorgde Carrie’s kobaltblauwe trouwschoenen voor de meeste ophef. Er ontstond een trend in trouwland: gekleurde pumps op je trouwdag in plaats van het gebruikelijke crème of wit.

Gossip Girl

Maar ook in series als Gossip Girl bleken de muiltjes van Manolo favoriet. De rijkeluiskinderen Serena (Blake Lively) en Blair (Leighton Meester) paradeerden geregeld op een paar Blahniks. Na series werden de schoenen van meneer Blahnik ook ‘gecast’’ voor films. In Twilight droeg Kristin Stewart als karakter ‘Bella’, trouwschoenen van Manolo Blahnik op haar bruiloft.

Prijs

Ondanks de prijs voor deze prachtige creaties vlogen Manolo Blahniks als warme broodjes over de toonbank. Want perfectie en elegantie kost wat. Voor een paar klassieke stiletto’s betaal je al gauw ruim 500 euro. Voor de budget fashionista’s: vaak zijn Blahniks ook te verkrijgen in de sale. Houd dus regelmatig de luxury websites in de gaten! Of shop ze tweedehands. Daarvoor kan je bijvoorbeeld terecht op Marktplaats of Designer Vintage.

Manolo Blahnik Nederland

Tegenwoordig heeft Manolo Blahnik meer dan 12 verkooppunten wereldwijd. Onder andere Londen, New York, Dubai, Madrid en Istanbul hebben een filiaal. Ook zijn Blahniks te koop bij grote warenhuizen als Neiman Marcus, Barneys en Bergdorf Goodman. Helaas heeft Manolo Blahnik nog geen vestiging in Nederland en is Londen het dichtstbijzijnde filiaal. Een andere optie is online bestellen bij de high-end modesites.