Dubai

Shoppen in Dubai 

Midden in de woestijn ligt het spectaculaire en indrukwekkende Dubai. Deze stad is een absolute shopstad en hoort thuis in het rijtje van Parijs, Londen en New York. Je kijkt er je ogen uit en de ene winkel is nog mooier dan de andere. In Dubai is alles nét even extremer, mooier en chiquer.

De echte shopjunk kan hier zijn/haar hart ophalen. Dubai heeft vooral mooie shopping malls met alle winkels onder één dak. Daarnaast zijn de malls een bezienswaardigheid op zich. Eén van die malls is de Dubai Mall. Als je dus echt wil shoppen, moet je deze mall zeker bezoeken!

Dubai Mall

Op 440.000 m2 staan alle winkels waar je als echte fashionista alleen maar van kan dromen. Dit is by far hét shopping paradijs van Dubai. De Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld. Cartier, Missoni, Chanel, Prada en ga zo maar door. Maar ook Zara, Topshop en Gap zijn hier gevestigd. En wat betreft schoenen bezoek je het Level Shoe District.

Level Shoe District 

Op ruim 30.0000 m2 opende in oktober 2012 het Level Shoe District. Dit is bij uitstek hét schoenenparadijs op aarde. Hier vind je alle schoenenmerken onder één dak. Van Prada, YSL en Miu Miu tot winkels van Nike en Adidas. High heels, sneakers of ballerina’s? In het Shoe Level District is de kans groot dat je slaagt voor jouw paar droomschoenen!

Aquarium 

Genoeg van al het winkelen? De Dubai Mall heeft éen van de grootste aquaria ter wereld.  Door de  51 meter lange en 20 meter hoge glazen wand kan je genieten van de 33.000 zeedieren. Meer dan 85 soorten vissen kan je dagelijks bewonderen achter dit immense glas, waaronder bijvoorbeeld haaien en roggen.

Mall of the Emirates

Minder groot dan de Dubai Mall, maar net zo decadent is de Mall of the Emirates. Hier vind je naast River Island, Mango en Zara super veel leuke schoenenwinkels. Denk aan een winkel van Louboutin, Giuseppe Zanotti, Steve Madden maar ook budget store Shoe Citi. Verder zijn winkels als Lipsy,  Forever 21, Monsoon en BCBG een must see!

Tip: winkel Uterque

Een winkel die je écht moet bezoeken als je in de Mall of the Emirates bent is Uterque. Prachtige accessoires die een echte musthave zijn voor je outfit. Maar ook kleding en tassen kan je hier heel goed shoppen. Net even anders en niet verkrijgbaar in Nederland!

Ski Dubai

Heb je even genoeg van de hitte? Dan kan je hier afkoelen in Ski Dubai. Dit is het eerste indoor- ski resort in het Midden Oosten. Ga hier lekker skiën of snowboarden. Ook kan je tijdens het shoppen de kids hier moeiteloos achterlaten bij het personeel.