High heel workout: gevaarlijk of nieuwe rage?

Normaal gesproken kijkt iedereen je raar aan als je de fitness binnenwandelt op een paar high heels. Maar in de wereld van ‘Heel Hop’ is dit juist een must! Heel Hop is de nieuwste sensatie op het gebied van trainen. Compleet met sit-ups, rekken & strekken alleen dan op een paar stiletto’s. Gevaarlijk of nieuwe rage?

Heel Hop

De bedenkster  – Kamilha Barrett- besloot haar liefde voor high heels en dansen te combineren. Zo ontstond Heel Hop. Maar Kamilah is niet geheel nieuw in de danswereld. Zo danste ze als achtergronddanseres bij onder andere 50 Cent en R. Kelly. Ze behaalde zelfs de finale van So You Think You Can Dance. ‘’Naast het volgen van een studie heb ik mijn kennis van dans in de workout verwerkt. Hierdoor heb ik iets kunnen creëren wat veilig, leuk en sexy is voor vrouwen’’, aldus Kamilah.

Workout

Heel Hop is een workout van 60 minuten waarbij je een uur lang hoge hakken draagt. Het enige dat je nodig hebt is een schoen met  een enkelbandje waarvan de hakhoogte minimaal 5 cm en maximaal 7 cm bedraagt.  Verder kun je een extra paar schoenen meenemen mocht je het niet meer uithouden.  Benieuwd wat je kan verwachten? Bekijk hier dan het filmpje!

Slecht

Toch is niet iedereen overtuigd van deze high heel workout. Volgens verschillende artsen kan trainen op hakken nooit goed voor je zijn. High heels zijn onstabiele schoenen voor het lichaam. Hierop trainen heeft dus geen enkele zin. Toch zegt Kamilah dat de workout geheel veilig is als je de juiste high heels koopt en deze op de juiste manier draagt. “You have to shop for the right shoe that’s right for you’’, aldus de Queen of Heels.  Kamilha geeft tegenwoordig Heel Hop in haar dansstudio in Los Angeles. Maar het zal niet lang duren voordat Kamilah de hele wereld verovert met haar Heel Hop workout. Want ook in New York, Moskou en Tokyo heeft ze inmiddels klanten.