Sarah Jessica Parker: ‘’High heels hebben mijn voeten verpest’’

Onlangs onthulde Sarah Jessica Parker iets heel schokkends. De 47-jarige ‘Sex and the City actrice’, die jarenlang als Carrie rond paradeerde op Manolo’s en Jimmy Choo’s, zegt dit niet meer te kunnen doen.  

Op doktersadvies moet ze namelijk overstappen van high heels naar sneakers en andere platte schoenen. Het jarenlang lopen op hoge hakken heeft er nu toe geleid dat ze niet meer op high heels mag lopen. In een interview met luxe website netaporter vertelt SJP hier openhartig over.

 ‘’Ongeveer 10 jaar lang rende ik letterlijk op high heels. Ik werkte 18 uur per dag en deed ze nooit uit. Ik heb prachtige schoenen gedragen, de één nog mooier dan de ander en ik klaagde nooit’’, aldus Sarah in Netaporter Magazine.

Maar na een bezoek aan de dokter, vanwege een verstuikte enkel, bleek dat het dragen van die high heels toch meer problemen opleverden dan ze eigenlijk besefte. SJP zegt dat dit mede komt door het dragen van goedkope schoenen tijdens de opnames van “I Don’t Know How She Does It.”

Op haar voeten zit momenteel een bot, dat het gevolg is van te veel lopen op high heels. Volgens de dokter hoort dat bot daar niet te zitten en is dit onnatuurlijk. Daarom verruilde Sarah haar high heels voor sneakers en andere comfortabele schoenen.

Lopen op hakken kun je associëren met sexy en glamourous, maar voor SJP is dit niet meer het geval. Doe dit dus met mate en loop niet te lang op hoge hakken. Benieuwd naar een aantal tips & tricks? Lees deze hier. Ook heel belangrijk: investeer in schoenen. Je kunt beter wat meer geld spenderen aan goede schoenen dan aan een truitje of broek. ”Je voeten zijn heel belangrijk, ze brengen je de wereld over”, aldus SJP.