Game of Thrones ware fashion winter trend van 2013

Wie kent de hit serie Game of Thrones niet? Onze eigen Carice van Houten speelt er zelfs in. Het is een van de meest populaire series ooit. En jawel het kon niet uitblijven….ook de fashionwereld laat zich inspireren door deze serie. Tenminste door de invloeden uit de middeleeuwen. Zo zouden grote modehuizen inmiddels bezig zijn met het ontwerpen van diverse lijnen voor kleding en schoenen gebaseerd op de middeleeuwen en de serie. Deze trend zien we overigens al sinds 2012 bij diverse modehuizen.

Valentino, Prada, Alexander McQueen, Rick Owens, Calvin Klein, Chanel, Moncler en Helmut Lang zijn enkele van de high-end labels die de serie als uitgangspunt nemen in hun nieuwe collecties. We kunnen komende shows dus veel kostuuminvloeden zien op de catwalk. Meer nog dan in 2012. En dan hebben we het zowel over kleding als schoenen en sieraden.

Chanel Pre-Fall 2013/14

De winter collectie van Chanel staat geheel in het teken van de Middeleeuwen. Alleen al door het decor waan je je in de tijd van draken, oude kastelen en koningen. De catwalk lijkt omgebouwd te zijn tot een ware kerker uit één van de kastelen van Game of Thrones. De vuurkorven geven nét even dat extraatje en het is duidelijk waar Chanel dit seizoen haar inspiratie vandaan haalt. Wie had ooit gedacht dat harnassen en zwarte wol stukken zo invloedrijk konden zijn!

 

Dolce & Gabbana winter 2013

De schoenen mode van niemand minder dan Dolce & Gabbana wordt aankomende winter ook beïnvloed door de hitserie van HBO. Het Italiaanse duo heeft een aantal spraakmakende schoenen in de collectie zitten die je doen denken aan de Middeleeuwen.

Dungeons & dragons

Verder verwachten we veel draakmotieven op bijvoorbeeld kaftans, pantser-geïnspireerde sieraden, lange zomen, hoge halslijnen, nepbont en gelaagd leer zijn enkele voorbeelden. Ook een toenemend aantal blogs en ​​websites geven aandacht aan de Game of Thrones invloeden.