Zalando nu al miljardenbedrijf

Ooit schoenen gekocht bij Zalando? Vast wel, want het online modewarenhuis heeft afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt. Niet alleen in Nederland maar in de meeste Europese landen. Zalando is daarom met recht een grote Europese speller te noemen. En dat komt niet alleen door de opvallende reclamecampagnes van het bedrijf. Het aanbod en de voorwaarden lijken consumenten overall in Europa aan te spreken.

In het eerste kwartaal van 2013 steeg de omzet van de Duitse keten al naar 372 miljoen euro. Dat is een stijging van maar liefst 74 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (2012). En dat is opvallend gezien de dalende verkopen van met name (online) schoenenketens.

Lange winterperiode

Ook opvallend is dat de omzetgroei is gerealiseerd ondanks de lange winterperiode en het kwakkelende weer, waardoor de verkoop van de voorjaarscollecties flink achter bleven.

Jong bedrijf

Zalando is nog steeds een jong bedrijf dat pas in 2008 begon met de online verkoop van schoenen. Inmiddels is het de grootste online schoenen-en modewinkel van Europa. Zalando is inmiddels actief in 14 landen waaronder Nederland sinds 2010.

Prestatie

2012 werd onlangs afgesloten met een omzet van 1,15 miljard euro. Daarmee is het het eerste bedrijf in Europa dat binnen vier jaar na oprichting een omzet van boven de 1 miljard euro behaalt. En we moeten zeggen, dat is wel een enorme prestatie.