Nieuwe shoe designer: Sophia Webster

Sophia Webster is dé nieuwste ster in shoe designer land. Haar naam cirkelt de hele modewereld rond en de modebladen bestempelen haar als veelbelovend. Ook de celebs zijn dol op haar creative creaties. Zo werd Chloe Moretz al gespot op een paar Sophia Websters tijdens een rode loper event. Maar ook zangeres Christina Aguilera is fan.

New shoe designer: Sophia

Sophia Webster studeerde aan de Londense Royal college of Art academie waar ondere andere ook Jimmy Choo zijn opleiding volgde. Tijdens een designwedstrijd werd ze opgemerkt door top schoenendesigner Nicholas Kirkwood. Hij trad op als jurylid tijdens deze wedstrijd die Sophia uiteindelijk won! Sindsdien is ze zijn design- assistente en staat haar wereld op z’n kop. Binnenkort lanceert ze haar eerste eigen lente/zomer collectie 2013. Online is deze al te bezichtigen!

Lente/zomer collectie 2013

Haar inspiratie voor de lente/ zomer collectie 2013 haalde ze uit een trip naar Brazilië. ‘’Iedereen verft z’n huis hier in leuke heldere pastelkleuren, dit inspireerde mij tot het kleurgebruik. Ik heb ook tijd doorgebracht in Rio en was meteen verliefd. Zelfs in de armste wijken zijn de mensen levendig en kleurrijk, dit wilde ik reflecteren in de collectie’’.

‘’Wat ik het meeste waardeer aan designers is hun manier van tekenen. Dat komt denk ik doordat mijn grote passie kunst is, het schetsproces vind ik het leukste en interessantste om te doen. Verder bewonder ik Manolo Blahnik en Edmundo Castillo. Dit zijn twee shoe designers wiens schetsen echt een verhaal vertellen, hierdoor krijgen hun schoenen een eigen identiteit’’, aldus Webster.

Sophia’s Style 

De designs en de style van haar schoenen zijn heel uitgesproken. Vrolijke kleuren  met strepen, bogen, ruches en hakken gemaakt van glimmende ballen die vergelijkbaar zijn met toverballen in een ouderwetse snoepwinkel. ‘’Wat ik doe is heel vrouwelijk en vrolijk, maar dan op een chique en sexy manier. Mijn schoenen zijn bedoeld voor vrouwen die hun persoonlijkheid willen uitdrukken door de schoenen die ze dragen. Vrouwen die het waarderen en genieten van mijn schoenen’’, aldus Sophia.

Verkooppunten 

Ook de rest van de wereld merkt het talent van Sophia op. Haar juweeltjes zijn al te koop bij warenhuis Harvey Nichols en Dover Street Market. Verder worden haar schoenen verkocht in zeven landen: Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Frankrijk, Hong Kong, Koeweit, Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten. Nu maar hopen dat Nederland snel aan de beurt is! Tot die tijd kunnen we online terecht op de high end modesites.