Funny find: Politicus op sneakers in senaat

Geloof het of niet maar in de staat Texas verscheen onlangs politicus Wendy Davis op sneakers in de Senaat om haar pleidooi te houden tegen het sluiten van een aantal abortusklinieken. Hoewel in de Verenigde Staten alles kan zijn de meningen in hét nummer 1 sneakerland van de wereld toch wel verdeeld. Kan een politicus op sneakers in de senaat politiek bedrijven?

Davis vindt de keus voor sneakers niet vreemd omdat de meeste pleidooien staand dienen te worden vertolkt zonder te zitten of te leunen en geen pauze of lunch of gebruik van het toilet. Noodzaak dus om kitten heels in te ruilen voor sneakers. ‘Daar moet niemand moeilijk over doen’ aldus de politicus. En we moeten zeggen….., ze doet het behoorlijk in stijl. En nog anders ook! Geen Nike’s of New Balance die nu ontzettend populair zijn in de States.

Davis draagt in de senaat de Mizuno Wane Rider 16 in roze uitvoering en hield een pleidooi dat meer dan 11 uur duurde en het sluiten van abortusklinieken betrof. De Mizuno’s vinden inmiddels gretig aftrek in Amerika en staan symbool voor het door Davis gehouden pleidooi.

Het is wel een raar gezicht om de politicus zo te zien met het blauwe jurkje en een comfortabele jas.