Bowlingschoenen: Waarom eigenlijk?

Schoenfabrikanten zijn inmiddels zo gespecialiseerd dat er tegenwoordig schoenen voor elke gelegenheid worden ontwikkeld. Dit is ook het geval voor sportschoenen. Hoewel je zou kunnen denken dat sportschoenen voor elke sport hetzelfde zijn, is dat niet het geval. Er zijn basketbalschoenen, voetbalschoenen, schoenen voor rugby, ballet slippers, bowlingschoenen etc. Voor elke sport geldt dus een ander type schoen. Maar voor die laatst genoemde zal je je weleens afvragen waarom deze zo afsteken van de rest van de sportschoenen.

Mooi is anders

Bowlingschoenen zien er namelijk niet typisch uit als sportschoenen en worden vaak bekritiseert. In de modewereld zullen deze schoenen op het gebied van fashion nooit een trend worden, want laten we eerlijk zijn: mooi is anders. Iedereen die ooit heeft gebowld weet dat deze schoenen niet bekend staan om het mooie uiterlijk of design. Maar daar draait het bij deze sport niet om aangezien effici├źntie en de praktische kant van bowlingschoenen veel belangrijker zijn.

Waarom bowlingschoenen verplicht zijn tijdens het bowlen.

Bowlingschoenen zijn heel nuttig voor de spelers om een hele eenvoudige reden. Bij het gooien van de bal zorgt de zool van de bowlingschoen voor extra grip, maar tegelijkertijd kun je makkelijk glijden zonder te vallen tijdens het gooien van de bal. Bowlingschoenen glijden net zo veel als nodig is om je te helpen bij het spel. En dit is de belangrijkste reden voor het dragen van deze schoenen tijdens het bowlen.

Een blok aan je been

Bovendien zijn bowlingschoenen licht genoeg zodat je ze niet voelt tijdens het spelen. Hoewel ze worden gezien als een blok aan je been zijn bowlingsschoenen tijdens het spel je grootste bondgenoot. Dus als je weer eens gaat bowlen onthoud dan: bij bowlen wordt functie verkozen boven fashion!