Hoge hakken & dames van lichte zeden

Het is misschien een vreemde vraag maar op de redactie vroegen we ons af welke hakken er bij dames van lichte zeden hot zijn. We konden de vraag niet zomaar beantwoorden en dus zijn we op onderzoek uitgegaan. We hebben een aantal leuk bevindingen opgenomen. En? High heels of hoge hakken zijn een must in de outfit van een prostitue. Je zal ze niet zo snel op een paar sneakers zien lopen (hoewel deze ook heel sexy kunnen staan). Zal dit te maken hebben met het gegeven dat mannen houden van seks op hoge hakken?

Ouwe hoeren

Deze dames nemen geen blad voor de mond. In hun boek ”Ouwe Hoeren” doen ze een boekje open over hun werk als prostitue. De tweelingzussen Louise en Martine Fokkens werkten vijftig jaar lang als dames van lichte zeden op de Amsterdamse Wallen en schreven hier een hilarish en authentiek boek over met heel wat smeuïge details. Zeker de moeite waard! Maar één ding is niet veranderd in al die jaren: het dragen van een paar opvallende hakken!

Mischa Barton

Voor een rol in Law & Order stapte Mischa in de schoenen van een dame van lichte zeden. De voormalig OC actrice droeg een bontjas van luipaardenprint, een fluorroze legging en een bloemetjesjurk die krap om haar buik zat. Om dit helemaal af te maken droeg ze een paar lekkere ordinaire witte hakken onder de outfit!

Zahia Dehar

Zahia Dehar maakte in Frankrijk heel wat boze tongen los toen aan het licht kwam dat ze als minderjarige prostitue met bekende voetballers naar bed ging. Die carrière heeft haar geen windeieren gelegd, want inmiddels trekt deze dame volop de aandacht van de modewereld. Zo stond Zahia op de cover van V Spanje in 2011 en op de cover van de Italiaanse Vanity Fair in 2011. Ook zou niemand minder dan Karl Lagerfeld een handje hebben geholpen bij de lancering van Zahia’s carrière in de mode. Eén ding hebben de carrières van Zahia in ieder geval gemeen: een paar sexy hoge hakken zijn een must voor welk beroep dan ook.

Foto: Flickr