Fashion Week 2014 schoenen gespot op de catwalk

Tijdens Fashion Week gaat alles heel erg snel: de shows zijn kort, de modellen lopen snel en voor je het weet zit je niet meer in New York, maar in Milaan. Nu al dat gehaast achter de rug is, kunnen we mooi terugkijken naar de meest fantastische schoenen van Fashion Week. Want, zeg nou zelf: frontrow (en vanaf  de Ipad) heb je de schoenen echt niet goed kunnen bekijken! 

Zien en gezien worden

Het volgende seizoen staat volledig in het teken van zien en gezien worden. De schoenen zijn daarbij een belangrijk onderdeel, vonden de modehuizen. Natuurlijk is niet alles draagbaar, ook al heten de collecties ironisch genoeg ‘ready to wear’. We geloven zelfs dat sommige schoenen rechtstreeks naar een museum moeten: kunstwerken zijn het! 

Alexander McQueen 

De hakken van Alexander McQueen passen wat ons betreft prima in dat plaatje. Hoofdontwerper Sarah Burton maakte een van de meest complexe Fashion Week schoenen (om op te lopen): een gebogen hiel onder immens lange gladiator boots. 

Marni

Marni maakte het zijn modellen nog moeilijker: het modehuis plaatste ronde ‘hakken’ onder de slippers. 

Roberto Cavalli

De schoenen van Roberto Cavalli zagen er opvallend gelikt uit: de klassieke slipper transformeerde in een high end accessoire met een ultra dikke houten platform en metallic details. 

Rick Owens

Ook Rick Owens gebruikte veel hout in zijn schoenen, maar dan op een andere manier. Het modehuis stuurde de modellen de runway op, op onmogelijke schoenen! 

Kenzo 

Kenzo ontwierp een futuristische schoen met puntneus (en hak). Het populaire merk verwerkte leer in de materialen, en gaf ze een zachte touch door de creaties allerlei pastelkleuren te geven. 

Dolce & Gabbana 

Dolce & Gabbana bleef dit seizoen dicht bij zichzelf. We zagen dan ook geen platformschoenen tijdens de show. Wat we wel zagen, waren cowboylaarzen met bloemdecoraties in rood en zwart leer.

Geschreven door Aminanta Minte