Ijhallen

De Ijhallen behoort tot de grootste en leukste vlooienmarkt van heel Nederland. Deze vlooimarkt bestaat uit maar liefst 750 kramen die verspreid staan over een groot industrieterrein in het hart van Amsterdam Noord.

Ijhallen

De Ijhallen is een ideale mix waar vraag en aanbod samenkomen: het lijkt wel Koninginnedag! Elke maand vind je hier werkelijk alles wat je maar kan bedenken. Het aanbod op deze markt slaat alles. Van knikkers en oude borden tot stoelen en antieke lampen.

Kopen of verkopen

Kopen en verkopen is waar de Ijhallen uit bestaat. Zonder kramen geen bezoekers en andersom. Naast de vele bezoekers zijn de 750 kramen elke maand volgeboekt.  Wil je dus verkopen? Wees er dan snel bij. Verder heb je de keuze om binnen of buiten te staan. De kosten hiervan zijn wel verschillend. Een buitenkraam is vaak goedkoper dan een kraam binnen. Verder kan je zelf bepalen wat de grootte is van je kraam. Maar ook hieraan zijn kosten verbonden.

Pingelen

Op deze vlooienmarkt blijkt je euro heel veel waard te zijn. Geen wonder dat je de klappen van de crisis hier niet voelt. Het is er druk, rumoerig, maar wel gezellig. Want druk is het er elke maand en houd rekening met concurrentie. Want op deze vlooienmarkt slaan veel mensen hun slag en liggen er gegarandeerd kapers op de kust. Lees: Wees bereid om te vechten voor dat ene jurkje. Bovendien is pingelen hier de normaalste zaak van de wereld. De verkopers kijken je bijna raar aan als je geen poging waagt. Soms bieden kramen de producten zelfs gratis aan! Need we say more?

Eten & Drinken 

Het aanbod aan eten en drinken is op de Ijhallen zeer beperkt. Daarom is het vaak druk en staan er lange wachtrijen. Voor een koffie betaal je 1,50 euro en een ‘patatje met ‘ kost rond de 2,50. Duur is een woord dat hier niet voorkomt, maar verwacht absoluut geen culinaire hoogstandjes.

Hallen Amsterdam 

Deze hallen in Amsterdam Noord zijn inmiddels uitgegroeid tot een plek voor ware fashionista’s. Struinen naar die ene musthave tegen een dumpprijs kan je een enorme kick bezorgen! Verslavend en een sport is het wel. Je weet maar nooit waar je tegen aanloopt. Denk: chique bontjassen en designer vintage kleding. Maar ook heel veel troep en dan hebben we het echt over heel veel troep! Je moet dus wel bereid zijn enig speurwerk te verrichten en te bezitten over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Dus ben je allergisch voor drukte en ben je ongeduldig? Dan is deze markt niet aan jou besteed.

Maar toch zijn de Ijhallen een plek in Amsterdam die je eens ervaren moet hebben. Want leuk of niet, sfeervol is het  er in ieder geval wel!