Fabulous fashion: Hoe werkt online shop JustFab?

Eerder schreven we al over online aanbieder JustFab die plannen heeft om ook naar Nederland te komen. De site die leden exclusieve producten aanbiedt van voornamelijk bekende ontwerpers vindt de Nederlandse markt interessant genoeg ondanks de dalende verkoopcijfers van schoenen. Over de dalende cijfers schreven we eerder al. De online retailer is met name bekend vanwege schoenen en handtassen en werd door Don Ressler en Adam Goldberg in maart 2010 opgericht. Een jaar later behaalde het al een omzet van 33 miljoen dollar, omgerekend 25,5 miljoen euro. Het is dus wel een nieuwe speler, maar zeker geen kleine.

JustFab naar Nederland

Wat de exacte datum is dat JustFab naar Nederland komt is nog niet duidelijk. Maar we kunnen niet wachten, de Amerikaanse aanbieder is namelijk van plan dit met veel kabaal te doen. In Duitsland zette de online retailer zich namelijk al behoorlijk agressief in de markt met een tv reclame. Afgelopen maart verviervoudigde het tv-budget al. Zalando zal op de Duitse markt dus een serieuse concurrent naast zich gaan vinden. Hoewel het aanbod van JustFab wel wat anders is en misschien wat hoger in de markt zit.

I love shoes fabulous online shop JustFab. Lees hier alles over de fabulous footwear van JustFab. Ontdek hier alles over. I love shoes!

House of Fab

Naast schoenen, handtassen en kleding produceert JustFab ook een eigen realityshow genaamd ‘House of Fab’ die in Engeland en Duitsland te zien is. Het merk werkt dus sterk aan het uitbouwen van de brand awareness!

Je kunt je op de site aanmelden. Hoe het werkt? We hebben het voor je uitgezocht voordat je zelf aan de slag kunt. Houdt er wel rekening mee dat het geen gewone online retailer is. Ze willen best wat van je weten voordat je lid kunt worden van hun community. Verder moet je in ieder geval 18 jaar of ouder zijn.

Hoe werkt het?

Als je de optie ‘ get started’ kiest krijg je eerst een vragenlijst voorgeschotelt met vragen over voorkeuren die je hebt. Bij sommige vragen moet je uit verschillende schoenen jouw favoriet kiezen, bij andere vragen moet je aangeven welke celbrity je belangrijk vindt al lijdraad voor je kleding- of schoenkeuze. Ook wordt er gevraagd welke outfit combinaties je het meest aantrekkelijk vindt. Je kunt dan kiezen uit drie opties. Verder kun je je maten opgeven voor schoenen en de voorkeur voor hoogte van de hak die je het liefst draagt evenals de maar van je jurkjes, je verjaardag, jaarlijkse inkomen en etnische achtergrond. Behoorlijk wat voordat je wat kunt gaan kopen, maar daardoor is JustFab wel in staat om jou de meest geschikte producten aan te bieden en dat is ook wat waard!

I love shoes fabulous online shop JustFab. Lees hier alles over de fabulous footwear van JustFab. Ontdek hier alles over. I love shoes!

Ben je eenmaal lid dan kun je ook vrienden uitnodigen om lid te worden van de community en dat levert ook nog eens ‘ free credits’ op. Niet onbelangrijk voor echte shoejunks. Heb je vragen dan kun je ook gebruik maken van de online chat functie. Verder heb je gelijk toegang tot de retailomgeving heels.com.

JustFab community

De JustFab community is echt geweldig. Je kunt er je foto’s posten van je aankopen waar anderen vervolgens weer op kunnen reageren met comments of likes. Zo weet je ook wat anderen vinden van je outfit. Verder kun je in de community vragen om stijl advies evenals stijladvies geven. Heb je behoefte aan advies van een expert dan kan dat ook want verschillende experts kunnen je voorzien van de laaste fashiontrends.

Kun je niet wachten totdat ze ook met de Nederlandse site komen wordt dan alvast lid van de Amerikaanse site. Daar kun je alvast lekker kijken wat er allemaal te ontdekken valt in de community en het aanbod bekijken van de retailer. Zie je iets onweerstaanbaars? Treur dan niet. Ze verzenden ook naar Nederland.