Help! Benen lijken extra dik door plateauzolen!

Je wilt natuurlijk absoluut niet hebben dat je benen dikker lijken dan ze werkelijk zijn. En al helemaal niet door het dragen van schoenen. Let dan op want er is nieuws; grove schoenzolen – Lees plateauzolen – maken je benen namelijk dikker dan ze eigenlijk zijn. Tenminste dat beweren ze bij Vogue. Plateauzolen kunnen dus direct de kast uit volgens de mensen van Vogue. Of toch niet? Als je ze mooi vindt moet je ze toch gewoon dragen? Misschien wel, maar de experts van het blad gaan nog verder door te zeggen dat grove schoenzolen het gehele onderlichaam voller maken. Waar of niet? En wie zijn die experts dan?

Nou niet de minste. Een van de meest prominente experts is Tabitha Simmons, stylist en schoenontwerpster. Ze zegt letterlijk over grove schoenzolen: “Ik heb het idee dat wanneer je een grote en wat lompere schoen draagt, je lichaam daar zwaarder door lijkt.” Heb jij daar je twijfels over? Nou…..? Sandra Choi, creatief directeur bij Jimmy Choo niet. Zij denkt er hetzelfde over als Tabitha en zegt letterlijk: “Dunne zolen hebben een veel elegantere uitstraling. Ze zorgen voor mooiere rondingen van de kuiten. Plateauzolen zorgen misschien voor meer hoogte, maar wat heb je daaraan als je er vervolgens niet eleganter uitziet? Helemaal niets!”

Manolo Blahnik

Schoenenontwerper Manolo Blahnik was hier overigens al langer van overtuigd. Hakken veranderen volgens hem bovendien de manier van lopen van een vrouw. Daarom maakt de ontwerper alleen maar schoenen met dunne zolen. Door zware plateauzolen lopen sommige vrouwen als vrachtwagenchauffeur, aldus Blahnik. In mijn schoenen lopen ze als ballerina’s, zegt hij vol overtuiging.

Plateauzolen

Maar moet je die plateauzolen nou echt de kast uitgooien? Misschien niet? Comfort is ook belangrijk en het model is vooral geliefd vanwege het comfort. Een grove zool zorgt ervoor dat de voet niet zo schuin staat en er een goede balans is. Bovendien zijn er nog voldoende modehuizen die ieder jaar in hun collectie weer geweldige plateau-designs opnemen. In 2013 alleen al zagen we enkele collecties van grote modehuizen met plateauzolen komen waaronder Prada. Chanel, Michael Kors en Celine kwamen er in eerdere collecties al mee.

Ons advies

Ons advies is om ze in ieder geval niet te dragen als je benen wat voller zijn én je deze niet wilt benadrukken. Bovendien zijn je benen alleen te zien als ze bloot zijn. Draag je de plateauzolen met een broek? Dan vallen je benen minder op en kun je gerust deze schoenen dragen. Voor de dames met een paar legs á la Gisele: don’t worry! Dan kun je deze trend wat ons betreft zonder nerveus te worden volgen. Wil je ze gewoon niet kwijt omdat ze je doen denken aan de jaren zeventig of de tijd van The Spice Girls dan vinden we dat ook goed. Een beetje nostalgie in je schoenenkast kan ook geen kwaad!