Do it yourself: zelf schoenen maken

Slijtage & schoenen gaan feilloos samen. Meerdere malen een bezoek brengen aan de schoenmaker is dus niet vreemd. Net als het fenomeen dat hakken kunnen losraken of zelfs in tweeën kunnen breken. A fashionista’s worst nightmare! En denk maar niet dat je dat gemakkelijk oplost met een propje kauwgom. Of dacht je dat je je Manolo Blahniks makkelijk kon omtoveren van stiletto’s naar ballerina’s. Nee, dat kan helaas alleen in films. Het repareren van een paar gebroken high heels is zo makkelijk nog niet!

Gelukkig kun je zelf ook een aantal maatregelen treffen wil je niet voor schut lopen. Een tube lijm in je tas kan dus je redder in nood zijn mochten je high heels je in de steek laten.

Hieronder nog een aantal tips:

1. Gewicht verplaatsen

Als je voelt dat je hakken je in de steek gaan laten, verplaats het gewicht dan naar je tenen. Hierdoor belast je de hakken niet. Zorg zo snel mogelijk dat je een plekje vind waar je rustig kunt zitten en de schade kunt onderzoeken.

2. Hak aan de zool

Als de hak vastzat aan de zool door middel van spijkers, schuif dan de spijkers weer terug in de originele gaten en maak deze vast met lijm. Houd de hak op z’n plaats totdat de lijm droog is.

3. Hak raakt los

Wanneer de gelijmde hak losraakt  van de zool, schraap dan de gedroogde lijm eraf en gebruik vers lijm om de hak op zijn plaats te houden totdat er binding wordt gevormd.

4. In tweeën

Indien een hoge hak in tweeën breekt , plak een stuk met lijm op de plaats van de breuk en probeer het andere deel weer te bevestigen. Blijf zoveel mogelijk op je tenen lopen om je hak niet te belasten.

Do it yourself

Lijm als Pattex is perfect geschikt voor het repareren van je hakken op losgeraakte zool. Pattex is een sterk, snel, flexibel en transparant middel dat geschikt is voor alle materialen.