DIY Louboutins: doe het zelf!

We wisten het al…..Shoejunks zijn gek op de rode zolen van luxe schoenen label Christian Louboutin. Iedereen wil graag laten zien dat ze de schoentjes kunnen betalen. Maar niet iedereen kan dat. En daar spelen schoenenketens als Van Haren op in. Maar die worden sinds kort zorgvuldig via juridische stappen terug gedrongen door Louboutin. Dus ja wat nu? 

Daarom wordt het steeds populairder om zelf de zolen van schoenen rood te verven. Met name in Groot Brittannië is dit erg populair. Maak ook Nederlanders kunnen er wat van. We letten immers op de kleintjes, maar willen wel graag het imago hoog houden. Dus kopen ook steeds meer vrouwen in Nederland een goedkoop paar high heels om vervolgens de zolen rood te verven. Niets mis mee zou je zeggen…..Hoewel, het misschien veel leuker om de echte in je schoenenkast te hebben.

Verf je high heels rood!

In ieder geval zorgt de rage om een paar high heels zelf te verven voor een toename van de vraag naar rode verf. Doe-het-zelf zaken zien steeds vaker vrouwen de winkel binnen komen opzoek naar een pot rode verf. En dat valt natuurlijk op. In Groot Brittannië zijn cijfers bekend over de toename van de verkoop van rode verf, namelijk een stijging van 40%. Exacte cijfers zijn er nog niet over Nederland, maar als gevolg van de rechtszaken van Louboutin tegen diverse schoenketens zal de vraag naar rode verf alleen maar toenemen.

Deze creatieve manier van zelf de zolen verven is overigens niet anders dan die van Louboutin zelf, die in 1992 de zool van een paar schoenen rood lakte met rode nagellak. En het idee was geboren. Dus als je geen goedkoop paar schoenen met rode hak bij van Haren kunt kopen, is het misschien een idee om straffeloos de zolen van een willekeurig paar rood te verven. De kans dat je complimenten krijgt op je sexy hoge hakken is in ieder geval heel groot!