DIY: customize je pumps

Met alle leuke trends die voorbijkomen op de catwalk weet je gewoon niet meer welke je moet kiezen. Gelukkig hoeft dat ook niet meer dankzij de populaire DIY techniek. Creëer binnen no time jouw favoriete musthave en doe dat gewoon lekker zelf! Het enige dat je nodig hebt is wat materiaal, gereedschap en een hoge dosis creativiteit!

Do it yourself: glitter pumps

Dit DIY project is makkelijk en super leuk om te doen. Tover je normale basic pump binnen no time om tot een pump met  een hoog glitter & glamour gehalte. Tip: gebruik een paar oude pumps of koop niet al te dure. Aanrader is de Primark, daar koop je al een paar pumps voor 15 euro.

Benodigdheden:

  • Suede pumps. Kleur naar keuze.
  • Mod Podge: speciale lijm die je als finish kan gebruiken.
  • Potje met glitter. Kleur naar keuze.
  • Kom.
  • 2 kwasten: 1 grote en 1 kleine.
  • Plakband: om de gebieden af te tapen die je gaat bewerken. 

Stap 1: Markeer de gebieden die je wil customizen en tape deze af.

Stap 2: Mix de Mod Podge en glitter in de kom.

Stap 3: Besmeer het mengsel van de Mod Podge/ Glitter op de eerste pump. Begin in het midden en eindig aan de zijkanten. Gebruik voor het midden de grote kwast en voor de zijkanten de kleine kwast. Wees niet zuinig met het mengsel: de oppervlakte moet namelijk voldoende bedekt zijn zodat de kleur van de pump er niet doorheen schijnt.

Schiet je uit? Dan kan je gemakkelijk met je nagels het mengsel Mod Podge/ Glitter verwijderen. Maar doe dit wel tijdig!

Stap 4: Zet je schoenen buiten of bij een open raam om de pumps te laten drogen.

Gooi het mengsel ook nog niet weg want misschien heb je het nog nodig om bepaalde gebieden opnieuw aan te stippen.

Stap 5: Zodra het mengsel Mod Podge/ Glitter droog is ben je ready to go! Binnen no- time voeg je wat glitter & glamour toe aan je leven.

Everyone deserves to sparkle right?

Zie hieronder wat DIY pumps van een aantal crea bea’s.