De grootste high heels ter wereld

The bigger the better? Dat geldt wel in dit geval! De grootste high heels ter wereld zijn eindelijk hier! Ontworpen door de Amerikaanse modeontwerper Kenneth Cole wordt de schoen vandaag gepresenteerd aan het comité van Guinnes Book of Records.

High heels 

De high heels zijn 185 centimeter hoog en 195 centimeter lang en is een replica van Coles Otto Bootie, een ontwerp uit zijn assortiment. De reden voor het maken van de school was heel simpel voor de ontwerper: “Dit is de schoen die in onze campagnefoto’s te zien was. Het leek me leuk deze enorm groot te maken, ik wilde echt een statement maken”, aldus Cole.

Bucketlist

Het breken van een wereldrecord stond op de bucketlist van de 38-jarige ontwerper.

De ontwerper werkte daarbij niet alleen. Cole schakelde de hulp in van experts die ervaring hebben met het bouwen van theater- en filmsets. Samen maakten zij een hak die bestaat uit met de hand gesneden had van schuim, en 557 vierkante meter kalfsleer. En alsof dat niet is genoeg is, moest de gesp ook nog met een 3d-printer worden gemaakt.

Vanaf vrijdag 14 november is de gigantische schoen te zien voor het grote publiek in New York. 

Superga sneakers 

Cole is niet de enige ontwerper die met een grote schoen in het Guinnes Book of Records staat. Al eerder ontwierpen studenten van het Savannah College of Art and Design in Hong Kong de grootste sneaker ter wereld van Superga. De gigantische schoen was 6.40 meter, 2.39 meter breed en 1.65 meter hoog. Impressive right?