Charlotte Olympia Ocean Collection lente 2014

Charlotte Olympia put haar inspiratie vaak uit de nostalgie en glamour van de forties en fifties. Ze zegt zelf dat ze haar collecties een verhaal en ziel wil geven met hier en daar een dosis flinke humor. Dit is te zien in haar laatste collecties waarin bijvoorbeeld sterrenbeelden worden gebruikt of een fikse hap Art Deco.

Lente 2014: op zee

Kijken we naar de Spring 2014 collectie dan zien we dat Charlotte Olympia Dellal ons meeneemt op een reis, en niet zomaar een, maar een reis over de zeeën en oceanen. Je moet hierbij denken aan vinnetjes en zeesterren, zeemeerminnen en marine strepen. Charlotte tovert dus gevlochten touwsandalen, sailor tattoo prints op pumps, leuke blonde zeemeerminhoofdjes op wedges en rifvormige suède platforms uit haar mouw. Ze gebruikt bij haar creaties nieuwe technieken zoals laser cuts en waterproof sandals met foam wedges.

Charlotte Olympia Ocean Collection lente 2014. Alles over de Charlotte Olympia Ocean Collection lente 2014: ankers, marine en strepen. Ontdek nu.

Diep zee designs

Favoriete ontwerpen in haar collectie zijn de Catch of the Day pump, de Lobster t-strap sandal, de Splash met een omgekeerde zeemeermin als hiel en de Save our Shoes design, waarin het klassieke S.O.S. message in a bottle motief op een ander niveau wordt getild. Er zijn er die vinden dat Charlotte Olympia deze keer wat te ver gaat, maar de meesten denken bij deze stijl toch aan “volle kracht vooruit”.

Check de spring collectie en maak je keus om straks de zonaanbidders op het strand te verblinden met een nautic touch van Charlotte.

Charlotte Olympia Ocean Collection lente 2014. Alles over de Charlotte Olympia Ocean Collection lente 2014: ankers, marine en strepen. Ontdek nu.