Charlotte Olympia genomineerd voor British Fashion Awards

Niemand minder dan schoenen designer Charlotte Olympia is genomineerd voor een British Fashion Award in de categorie Accessory Designer. Het is overigens niet de eerste keer dat Charlotte is genomineerd in deze categorie. In 2011 won ze deze award namelijk. Verbazingwekkend genoeg is Charlotte niet enthousiast over haar nominatie.

Veel talent

De schoenen koningin zegt hierover: ‘’Er zijn veel getalenteerde mensen in deze industrie, dus het is zeer vleiend om te worden genomineerd voor deze prijs.  Creativiteit en ideeën zijn eindeloos en Groot-Brittannië staat bekend om het spotten van talent’’, aldus Charlotte.

Old Hollywood Glamour

“De essentie van mijn merk komt voort uit mijn liefde voor old Hollywood glamour. De jaren 40 en 50 zijn vervlogen tijden waar ik heimwee naar heb en ze spelen een grote gevoelige rol in het label. Ik wil uitdragen dat mijn collecties een ziel hebben en een verhaal vertellen met een beetje gevoel voor humor. Ik heb altijd een duidelijk uitgangspunt gehad’’, aldus Charlotte.

Thema collecties

Misschien komt dit een beetje zweverig over, maar na het zien van Charlotte’s collecties weet je meteen waarom de schoenen guru dit zegt. Haar collecties zijn altijd voorzien van een bepaald thema. Wat dacht je van schoenen en accessoires geïnspireerd op sprookjes of haar scary Halloween collectie. Geen wonder dus dat Charlotte dit jaar weer genomineerd is voor een Award.