Wat is de beste manier om je schoenen te combineren met je accessoires?

herenschoenen met accessoires

Je hebt een gave outfit bij elkaar geraapt en zou graag die stoere boots aan willen doen. Maar hoe combineer je die boots met de juiste accessoires? Of hoe combineer je die eyecatcher van een armband met het juiste paar schoenen? In dit artikel geven we je tips over het combineren van schoenen met de juiste accessoires. Want heren; let’s get real. Dat kan nogal eens een opgave zijn. Je wilt natuurlijk niet overdressed aankomen op een feestje, maar je wilt wel dat die gave boots gezien worden; evenals die stoere armband of te gekke riem.

Herenaccessoires

Ten eerste gaan we eens kijken welke accessoires er nu eigenlijk voor heren zijn op de markt. Vervolgens kunnen we kijken hoe we die accessoires het beste kunnen combineren met schoenen en andersom. Schoenen succesvol combineren met accessoires kun je leren! Maar dan is het eerst goed om te weten wat voor accessoires een man kan dragen en hoe hij deze kan combineren. Voor elke leeftijd, smaak en maat zijn er veel opties en JP1880, de specialist in fashion voor stevige mannen, bewijst zelfs dat stijl geen kwestie van grootte is.

Accessoires zijn bedoeld om een outfit af te maken en de spreekwoordelijke kers op de taart te geven. Voor dames kunnen we zo talloze accessoires opnoemen, maar onderschat het assortiment voor heren niet. Accessoires dragen is echt niet alleen meer voor vrouwen.

Denk bijvoorbeeld aan een stoere riem of een mooi horloge. Horloges worden vaak gedragen door mannen en kunnen prima dienen als accessoire in combinatie met schoenen. Maar ook ringen en armbanden kunnen zeker door heren gedragen worden. Vaak wordt er dan gekozen voor een lederen armband en stalen ringen. In de juiste combinatie kunnen er ook stropdassen, vlinderdassen, sjaals en hoeden gedragen worden. Ook een stijlvolle bril die matcht met de schoenen kan de outfit helemaal afmaken en een statement maken.

Herenschoenen

Vervolgen gaan we kijken naar de verschillende herenschoenen. Natuurlijk kun je gewoon gaan voor die heerlijk lopende sneakers, maar kijk ook eens naar een stoere boot voor in de winter. Houd je liever van klassiek? Dan kan een mooie lederen veterschoen. Er zijn schoenen in klassieke kleuren, zoals zwart of bruin, maar er zijn ook prachtige (veter)schoenen met te gekke designs en kleuren.

Denk bijvoorbeeld aan een slangenhuid- of krokodillenprintje of gave bliksemschichten. Je kunt het zo gek niet bedenke of het bestaan. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook talloze soorten sneakers; van basic wit tot aan felle neonkleurtjes en vette prints. Maar hoe combineer je die fantastische schoenen met de juiste accessoires?

De kunst van het combineren

Bij iedere look zijn er verschillende accessoires die de outfit af kunnen maken. Ga je voor strak in het pak? Dan trek je daar vaak mooie chique veterschoenen bij aan. Om de look af te maken kun je kiezen voor een stijlvol en klassiek horloge of lederen armband. In het algemeen is het de kunst van het weglaten. Eén of twee accessoires is vaak al meer dan genoeg.

Ga je voor een stoere look met (biker)boots? Dan kun je kiezen voor een vette bikerjack, lederen armband of toffe bril om de look af te maken. Mix en match erop los, maar houdt de verschillende stijlen in de gaten. Een groot en stoer horloge kun je bijvoorbeeld beter combineren met boots dan met klassieke veterschoenen.