BIZAR: Vrouw amputeert been om op stiletto’s te kunnen lopen

We hebben er veel begrip voor als je een toegewijde schoenenfanaat bent, maar deze vrouw ging wel heel erg ver in haar passie voor schoenen. Met in het bijzonder stiletto’s. Maria Serrano, een fashionista met een liefde voor stiletto hakken, liet haar been amputeren om op de schoenen te lopen waar ze al zolang van droomde. Shocking!

De 22-jarige Amerikaanse fashionista is geboren met een klompvoet en wilde koste wat het kost stiletto’s kunnen dragen. Een klompvoet is een aangeboren afwijking en is meestal erfelijk. Ze nam een drastische beslissing en liet één van haar benen amputeren. Vandaag de dag gaat ze met een kunstbeen door het leven. Ze geeft aan geen spijt te hebben van haar drastische ingreep en vertelt hier alles over op haar blog. De jonge stilettofanaat is momenteel werkzaam in de modewereld en is ontzettend blij dat ze niet meer door het leven gaat met haar stompje.

Gepest

Met haar beenamputatie komt er ook een einde aan het gepest van mede studenten. Ze kreeg regelmatig kwetsende opmerkingen naar haar hoofd.  “Ik voelde me steeds een idioot. De confrontaties met foto’s was ook elke keer weer pijnlijk. Ik moest met allerlei hulpstukken rondlopen en dat werd steeds moeilijker. Ze boden ook geen oplossing voor mijn probleem en ik schaamde me rot’’, aldus Mariah.

2009

In 2009 ging Maria onder het mes en 6 maanden later liep ze op haar eerste paar hakken. Voor haar voelde dat fantastisch en ze omschrijft dit als een onvergetelijke gebeurtenis in haar leven. Inmiddels heeft ze ook een eigen blog waarop ze haar ervaringen deelt met anderen.

Foto: Instagram/Mariah Serrano