H&M Rotterdam: De grande opening!

De grootste H&M van Europa opent 17 oktober haar deuren in Rotterdam! Shoejunks was gisteren een van de genodigden die alvast een kijkje mocht nemen in nieuwste winkel van de modeketen op het Beursplein.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen met een heerlijk glas Prosecco. De zware tassen konden we achterlaten bij de garderobe, waarna je een grote H&M goodiebag meekreeg. Leeg was ‘ie ofcourse niet: naast een programmaboekje zaten er coupons in voor leuke gratis goodies bij H&M Home, Monki en Weekday. Deze twee laatstgenoemde merken horen bij het grote H&M concern en gaan vrijdag ook open.

Eenmaal binnen stond er een hele lange rij van H&M medewerkers die je hartelijk verwelkomden. Vervolgens kreeg je hartelijk een glas bubbels aangeboden, die je haast niet kon weigeren. Wat een VIP behandeling!

De winkel heeft een oppervlak van 4500 vierkante meter: genoeg ruimte voor alle collecties van de Zweedse retailer. Ons oog viel natuurlijk gelijk op de schoenenafdeling, die op de begane grond zit. 

Loafers, slip ons, enkellaarzen, hakken: H&M has it all! De schoenen staan mooi opgesteld; het is net alsof je kijkt naar je eigen schoenencollectie. Het leukst zijn de groene bankjes waarop je kan zitten als je de schoenen wilt passen. Zo waan je je net in een schoenenwinkel.

Naast een ruime schoenencollectie heeft H&M ook heel veel accessoires, die menig vrouwenhart op hol doet slaan. Verder heb je op de begane grond de Divided collectie en H&M Trend. De collectie van de H&M Designer Award Winner Eddy Anemian is trouwens ook te vinden in de winkel. 

Verderop was er speciaal een podium opgesteld voor Szjerdene! De zangeres had van top tot teen H&M aan: de kleurrijke rok van Eddy Anemian sprong er echt uit bij de donkere huidskleur van de zangeres!

Op de eerste verdieping had je een ruime mannenafdeling, en als je verder doorliep belandde je bij Weekday. Daar stond een enorme rij voor: niet voor de houten paskamers, maar voor het gratis shirt dat je kon krijgen. De winkel was strak en modern ingericht, met links en recht een mooi plantje. Naast de ingang van Weekday bevond zich het filiaal van Monki, waar het net zo druk was als bij Weekday. Belangrijk: Op de eerste verdieping kun je van H&M doorlopen naar Weekday. Vergeet alleen niet af te rekenen als je wilt doorlopen van de ene store naar de andere. 

Zo’n 800 mensen waren op de opening afgekomen. Blogger Andy Torres van Stylscrapbook debuteerde achter de draaitafel (in een outfit van H&M x Alexander Wang), Holland’s Next Topmodel presentator Fred van Leer was ook aanwezig, net zoals Victoria Koblenko. Kortom, het was een geslaagd feestje.

Foto’s: Shoejunks

Geschreven door Aminanta Minte