Audrey Hepburn

In het rijtje van stijliconen mag de elegante en gracieuze Audrey Hepburn zeker niet ontbreken. Eén van de bekendste Hollywood actrices aller tijden en een van de mooiste. Audrey werd op haar 22ste ontdekt waarna een carrière op het witte doek volgde. Naast actrice hield ze er ook een eigen style op na. In tegenstelling tot haar collega actrices hield Audrey bijvoorbeeld niet van zware make-up. Ook hield ze van duidelijke en simpele kleding, sieraden en schoenen.  Door het dragen van een Little Black Dress in de film Breakfast at Tiffany’s zorgde Audrey voor een ware hype rondom het kledingstuk. De little black dress werd erg populair. Mede hierdoor werd Audrey gezien als een inspiratiebron én style icoon voor de vrouwen uit die tijd.

Jurk Audrey Hepburn 

Tegenwoordig staat Audrey nog steeds bekend als een ware stijlicoon. Haar passie voor mode en stijl wordt tot op de dag van vandaag veelal gekopieerd door designers en modeliefhebbers. De little black dress, die Audrey Hepburn ooit droeg, is tegenwoordig niet meer uit de kast van een fashionista te denken en wordt beschouwd als een ware musthave voor je garderobe.  Deze jurk ooit ontworpen door Coco Chanel is een echte klassieker en is eigenlijk nooit uit de mode. Vandaag de dag neemt elke designer wel een little black dress op in de collectie.

Ballerina’s 

Audrey werd voornamelijk aanbeden door haar elegante en gracieuze voorkomen. Naast de rage op de little black dress werd ook het ballerina schoentje populair door Audrey. In ’The secret People’ uit de jaren ’50, droeg la Hepburn als één van de eerste  actrices de ballerina’s in een film. Ook deze schoenen werden na het zien van Audrey door vele vrouwen opgenomen aangeschaft. Sindsdien hebben ballerina’s een hele evolutie doorgemaakt in modeland. Tegenwoordig zijn ballerina’s niet weg te denken uit het modebeeld en zijn ze een abolsute musthave voor je garderobe.  

De look van Audrey Hepburn

Audrey Hepburn stond bekend om haar simpele, maar duidelijke stijl. Ze had niet veel nodig om er stylish en elegant uit te zien. Daarom investeerde ze in een aantal mooie items. Wil je er net als Audrey uitzien? Dan mogen de volgende items niet in jou kast ontbreken:

  • Een little black dress
  • Zwarte coltrui
  • Hermes sjaal
  • Grote zonnebril
  • Wit t-shirt
  • Capribroek
  • Parelketting
  • Zwarte pump
  • Ballerina’s