Trend report: schoenen met een Tomboy touch

De tomboy look is al enige tijd super populair. De modeblogs staan er vol mee, maar ook in modeland zijn items met een Tomboy touch helemaal hot. Zo ook op het gebied van schoenen. Veel designers doen mee aan deze look en lanceren verschillende soorten schoenen die ideaal zijn voor het creëren van de perfecte Tomboy-look. Dolce & Gabbana, Lanvin en Jimmy Choo doen allen mee aan deze trend. Maar ook bij H&M en Zara kun je terecht voor schoenen die geïnspireerd zijn op de mannen-garderobe. Benieuwd?

Trend report: schoenen met een Tomboy touch. Bekijk hier het Trend report van aankomend najaar: schoenen met een Tomboy touch zijn hot! Ontdek hier.

Flats, loafers, instappers of hoe je ze ook wilt noemen. Al deze schoenen zijn afkomstig uit de schoenenkast van je man, vriend of lover. Maar inmiddels zijn deze schoenen er ook met een vrouwelijke touch. Denk aan slankere silhouetten en gestroomlijnde designs. Het mannenschoentje is daarom razend populair onder vrouwen en bovendien zitten ze nog comfortabel ook! Dit seizoen kun je kiezen uit heel wat designs. Denk aan zwart/wit, strikjes en andere details. Maar ook studs, drukke prints en metallics ontbreken niet. 

Het Tomboy-schoentje is te combineren met eigenlijk alle kledingstukken uit de kast van een true fashionista. Draag deze schoentjes bijvoorbeeld voor een wat vrouwelijkere look onder een plooirokje of Little Black Dress. In je vrije tijd staan deze schoenen stoer onder een joggingbroek met strakke pijpen of een skinny jeans. Bovendien staan ze ook elegant onder een tweedeligpak voor naar kantoor. Kortom, een veelzijdig schoentje dat deze winter niet mag ontbreken in je garderobe.