Schoenen onderhoud en opbergen

Teveel schoenen maar te weinig ruimte? Een luxe probleem dat bij veel fashionista’s voorkomt. Want laten we eerlijk zijn: je gaat toch liever schoenen shoppen in plaats van een schoenenrek. Maar als je schoenenverzameling inmiddels de keukenkast heeft bereikt, weet je dat het tijd is voor een goede opbergruimte. Er eentje nodig? Bekijk dan hieronder de verschillende mogelijkheden die er zijn voor het opbergen van je schoenen. Voor elke shoejunk is er een oplossing!

Schoenenrek 

Het meest voorkomende model dat je kan gebruiken om je schoenen op te bergen is door middel van een schoenenrek. Vaak komt een schoenenrek in verschillende maten. Bijvoorbeeld een schoenenrek voor 30 paar schoenen, 60 paar etc. Ook worden schoenenrekken in verschillende materialen aangeboden.  Van hout en staal tot stof en plastic. Verder is er rekening gehouden met het model van het schoenrek. Dus vierkant, rechthoekig, lang, breed. Op basis van de ruimte die je beschikbaar hebt voor je shoes, beslis je welk model voor jouw geschikt is. Dus heb je nog geen idee over het model, materiaal, de stof of de vorm van het schoenenrek? Hieronder vind je een aantal goede opties!

Schoenenrek aan deur 

Een schoenenrek aan de deur is handig als je weinig ruimte hebt. Meestal zijn het standaard maten dus passen deze schoenenrekken over de meeste deuren in huis. Handig aan dit systeem is dat je schoenen netjes staan gesorteerd met de neus naar binnen. Er zijn ook schoenenrekken voor aan de deur die voorzien zijn van vakjes. Je schoenen ‘staan’ dan als het ware in het rek. 

Schoenen opbergsysteem 

Hier zal elke shoe freak van dromen: een eigen schoenen opbergsysteem! Het lijkt wel op een walk-in closet alleen voor je schoenen. Deze zogenaamde ‘’shoe cubby’’organiseert je schoenen alsof je midden in een luxe schoenenwinkel staat. Hier moet je wel de ruimte voor hebben óf maken. Met dit schoenen opbergsysteem zal je ochtend een stuk minder hectisch worden. Netjes, stylish en de ultieme verzorging voor je schoenen!

Schoenenrek Ikea 

Ikea heeft een aantal goede schoenenrekken in het assortiment. Verschillende modellen en materialen kan je hier vinden als je op zoek bent naar een leuk schoenenrek. maar ben je een crea bea? Dan heeft Ikea voldoende fashionable opbergkasten die je kan omtoveren tot  een leuk schoenenrek. Neem bijvoorbeeld dit design model hiernaast. Het is een open kastje waar je van alles in kan zetten én waar je dus heel makkelijk je eigen schoenenrek van kan maken. Natuurlijk heeft Ikea ook tal van andere modellen in het assortiment zoals houten schoenenrekken en moderne zilveren modellen.

Houten schoenenrek 

Een houten schoenenrek is stabiel, maar hier moet je wel de ruimte voor hebben. Ook staan je schoenen mooi opgesteld. Ikea heeft een aantal houten schoenenrekken in het assortiment.  Ze hebben ook een kapstok variant of een schoenenrek met een bankje.  Ben je een creatieveling? Dan kan je een houten schoenenrek ook zelf maken. Verf vervolgens in een te gekke kleur!